Σε ηλικία 28 ετών έχει συμμετάσχει σε συνολικά επτά ταινίες και τέσσερα βιντεοκλίπ, έχει περπατήσει στις πασαρέλες των σημαντικότερων οίκων μόδας, έχει φιγουράρει στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών και έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά μαγιό.

Με κάθε της εμφάνιση και ανάρτηση στο Instagram, όπου μετράει περισσότερους από 22 εκατομμύρια followers, αποδεικνύει ότι έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του απόλυτου sex symbol.

View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Όμως, η Ρακατόφσκι δεν περιορίζεται στην εντυπωσιακή της εμφάνιση και τη λαμπρή της καριέρα.

Πνεύμα ανήσυχο και ριζοσπαστικό, αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια, λαμβάνοντας τόσο υποστήριξη όσο και κριτική για τον τρόπο που εκφράζει τη σεξουαλικότητά της. Ως εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Προγραμματισμένη Γονιμότητα», το εκρηκτικό μοντέλο χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του για να υποστηρίξει τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Έχοντας ψηφιστεί επανειλημμένα ως μία από τις πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο, η Ρατακόφσκι είναι η πλέον ειδική σε ό,τι αφορά την ομορφιά. Έτσι, όταν εκείνη μιλάει, εμείς την ακούμε προσεκτικά.

Για την ομορφιά

«Νομίζω ότι η αγάπη μου για την ομορφιά προέκυψε από το γεγονός ότι πήγαινα σε καλλιτεχνικό σχολείο και ο πατέρας μου ήταν ζωγράφος. Ο σύζυγός μου όποτε με βλέπει να βάφομαι το αποκαλεί “ζωγραφική με τα δάχτυλα”. Το πρόσωπό μου είναι ο προσωπικός μου καμβάς».

Για τη γυμναστική

«Δεν έχω προσωπικό γυμναστή και δεν είμαι μεγάλη φαν του γυμναστηρίου. Μου αρέσει πραγματικά να κάνω γιόγκα έξω και να πηγαίνω για πεζοπορία στο Λος Αντζελες. Επίσης, υπάρχει ένα yoga studio κοντά στο σπίτι μου και έτσι πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα».

Για τη διατροφή της

«Για εμένα η διατροφή έχει να κάνει με το να νιώθεις καλά με αυτά που τρως. Μου αρέσει να τρώω κρέας. Εχω έλλειψη σιδήρου, οπότε σίγουρα δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που συχνά θα δείτε να τρώει μια σκέτη σαλάτα. Φροντίζω να έχω μια ισορροπημένη διατροφή, έτσι ώστε να τροφοδοτώ με ενέργεια το σώμα μου και να μένω υγιής».

Για την περιποίηση του προσώπου της

«Νομίζω ότι όταν είσαι στη δεκαετία των 20, απορείς γιατί οι άνθρωποι δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην περιποίηση. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι δεν γίνεται να είμαι εξαντλημένη όλη την ώρα. Δεν έχει να κάνει με το ότι γέρασα, αλλά με το ότι ωρίμασα. Συνήθιζα να μην πλένω το πρόσωπό μου πριν πάω για ύπνο, κάτι που τώρα μου φαίνεται αδιανόητο. Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένη είμαι, πάντα πλένω το πρόσωπό μου. Επίσης, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα εφαρμόζω μια κρέμα ρετινόλης».

Το αγαπημένο της μυστικό ομορφιάς

«Χρησιμοποιώ το κραγιόν ως ρουζ. Δεν φοράω ποτέ ρουζ σε μορφή πούδρας».

Για την εικόνα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Δεν είναι η πραγματικότητα, είναι μια εκδοχή της πραγματικότητας και ως ένας άνθρωπος που αγαπάει την τέχνη, τις φωτογραφίες και τη μόδα, ενδιαφέρομαι για τη φαντασία. Ωστόσο είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα. Οφείλουμε στους followers μας να δείχνουμε τη λαμπερή αλλά και την πραγματική μας πλευρά».

Για την ηθοποιία και το μόντελινγκ

«Είναι η στρατηγική μου και ο λόγος που νιώθω τόσο ευγνώμων το ότι έχω το μόντελινγκ και όλα αυτά τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι. Αν δεν είχα άλλους τρόπους να βγάλω χρήματα, θα σκεφτόμουν ότι το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίζω τον ρόλο της σέξι κοπέλας. Πρέπει πραγματικά να αποδείξεις ότι αξίζεις σε αυτή τη βιομηχανία και μου αρέσει αυτή η πρόκληση. Θέλει πραγματικά πολύ χρόνο όχι μόνο για να αποδείξεις το ποιος είσαι, αλλά και το ότι είσαι πολύ πιο δυναμική από όσο βλέπουν».

Για τον φεμινισμό

«Οι συζητήσεις γύρω από τον φεμινισμό και τις πολιτικές ιδέες εξελίσσονται και οι άνθρωποι στον δημόσιο χώρο πρέπει να έχουν λόγο. Πολλοί δεν χάρηκαν όταν ήθελα να μιλήσω πολιτικά. Κανένας δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν και οι γυναίκες δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τις άλλες γυναίκες. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που είναι σέξι και προωθούν τη σεξουαλικότητά τους ή αισθάνονται άνετα με αυτή. Ειδικά αυτές τις γυναίκες δεν θέλουν να τις ακούσουν να μιλάνε».

Για τη σεξουαλικότητά της

«Υποτίθεται ότι είναι θέμα ελευθερίας της επιλογής και εγώ πιστεύω στη σεξουαλικότητα. Θέλω οι γυναίκες να αντιληφθούν τη σεξουαλικότητά τους εκτός του πατριαρχικού ανδρικού βλέμματος. Είμαστε σεξουαλικά όντα και αυτό θα έπρεπε να γιορτάζεται αντί να κατακρίνεται».

Για την αυτοπεποίθησή της

«Υπάρχουν ημέρες που κυριολεκτικά δεν μπορώ να κοιταχτώ στον καθρέφτη επειδή σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει το πώς δείχνω ή θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα πάνω μου. Είμαστε παγιδευμένοι μέσα σε ένα σώμα, δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας και δεν έχουμε άποψη για αυτό».

Για την κριτική

«Πρέπει να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από την κριτική, διότι μόλις δώσεις βάρος στα θετικά σχόλια είναι δύσκολο να διαφοροποιηθείς από τα αρνητικά. Τα σχόλια και ο αριθμός των likes δεν πρέπει να είναι αυτό που καθορίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, πρέπει να προέρχεται από εσένα που αγαπάς τον εαυτό σου».

Για τον γάμο

«Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να μην απολαμβάνουν τον γάμο τους επειδή είναι τόσο αγχωμένοι με τον προγραμματισμό του τέλειου γάμου. Ηθελα πραγματικά να είμαστε μόνο εκείνος και εγώ, κάτι το οποίο ήταν πραγματικά ιδιαίτερο. Προτού μαθευτεί η είδηση ότι παντρευτήκαμε, είχαμε μερικές ώρες μόνο για εμάς».

Για τον σύζυγό της

«Είναι παραγωγός ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών, έτσι έχει πλάκα όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι πλούσιος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μεγάλωσε στη γειτονιά που ζει τώρα και οι δύο γονείς του είναι καλλιτέχνες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Είμαι υπερήφανη για εκείνον και τις μάχες που δίνει».

View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on