1. Προσέχουμε τι τρώμε και το απολαμβάνουμε

Η σωστή διατροφή -κυρίως η μεσογειακή- είναι ένας από τους παράγοντες που προάγουν τη μακροζωία και την καλή ποιότητα ζωής. Με τη βοήθεια της διατροφής:

* Τρώμε γαλακτοκομικά για να χτίσουμε γερά κόκαλα.

* Περιορίζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι για να αποφύγουμε την υπέρταση και το διαβήτη.

* Επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, για να ενισχύουμε το μυαλό μας.

* Καταναλώνουμε αντιοξειδωτικά, με άφθονα φρούτα και λαχανικά για να διατηρούμε τη νεανική μας εικόνα.

* Λέμε «ναι» στα γλυκά όταν αυτά δεν μας επιβαρύνουν! Φτιάχνουμε γλυκά χρησιμοποιώντας φυσικά γλυκαντικά όπως το επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη με εκχύλισμα από το φυτό stevia. Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές αγαπημένες γεύσεις!

Tip: Μια γλυκιά πινελιά αρκεί για να μην ξεχνάμε ποτέ να φάμε τα φρούτα μας! Τι θα λέγατε για μια φοβερή Kρέμα ζαχαροπλαστικής Sweet & Balance που θα συνοδεύει τα αγαπημένα σας φρούτα;

2. Κάνουμε τσεκ απ

Η πρόληψη σώζει ζωές. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Δεν πρέπει όμως να αμελούμε το τσεκαπ, που καθορίζεται ανάλογα με το φύλο μας, την ηλικία μας, τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου, την κληρονομικότητά μας, αλλά και τις ενοχλήσεις ή τα συμπτώματα που πιθανώς παρατηρούμε στο σώμα μας.

3. Κρατάμε το μυαλό μας σε εγρήγορση

Διατηρούμε ενεργό  το μυαλό μας – «Use it or lose it», λένε οι Αγγλοσάξονες, και δεν έχουν άδικο. Δηλαδή, πρέπει να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας όσο πιο πολύ μπορούμε, ώστε να το κρατάμε σε καλή κατάσταση και να μην έχουμε προβλήματα (άνοια κ.λπ.) μεγαλώνοντας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του μυαλού μας και κυρίως η μάθηση, δηλαδή η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ενός μουσικού οργάνου ή ακόμα και η φοίτηση στο πανεπιστήμιο, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασώσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.

Tip: Η σοκολάτα και ειδικά η bitter, λένε πως βοηθά το μυαλό και κυρίως τη μνήμη. Αν είναι και χωρίς ζάχαρη ακόμα καλύτερα! Διαλέξτε τις αγαπημένες σας γεύσεις από τις Σοκολάτες Sweet & Balance χωρίς ζάχαρη και απολαύστε χωρίς ενοχές!

4. Βρίσκουμε τρόπους να μειώσουμε το στρες

Ενώ το ήπιο στρες αποτελεί δημιουργικό και ευεργετικό παράγοντα για τον οργανισμό μας, το υπερβολικό και παρατεταμένο αποτελεί γενεσιουργό αίτιο για πάρα πολλές ψυχικές και σωματικές παθήσεις. Στην ουσία δεν υπάρχει σχεδόν καμία πάθηση που να μη σχετίζεται με αυτό και δεν υπάρχει πάθηση η οποία να μην το αυξάνει, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.

Το καλύτερο αντίδοτο στο στρες είναι η χαλάρωση και η ευχαρίστηση. Η χαρά χαλαρώνει, γι’ αυτό επιδιώκετε να την αντλείτε από οπουδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβετε κατά καιρούς τον εαυτό σας και να παίρνετε χαρά. Κάντε λοιπόν πράγματα που σας ευχαριστούν. Μην ξεχνάτε επίσης να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Στον εγκέφαλο υπάρχουν δομές που συνδέονται με την αντίληψη της χαράς, της ανταμοιβής, όπως λέγεται. Οτιδήποτε, λοιπόν, σας προκαλεί ανταμοιβή (χαρά) διεγείρει αυτή την περιοχή του εγκεφάλου που υπάρχει για να παίρνει ακριβώς αυτό και συντελεί στην καλή ψυχική υγεία.

>> Tip: Φτιάξτε ένα υπέροχο Ρόφημα Ζεστής Σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με φουτνούκια και μοσχοκάρυδο και απολαύστε το ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική!

Βάζουμε τη ζωή μας σε κίνηση

Η άσκηση είναι πολύ σημαντική, καθώς μας βοηθά να διατηρούμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και να κρατάμε μακριά αρκετά προβλήματα υγείας. Για να ζήσουμε λοιπόν πιο ποιοτικά πρέπει και να γυμναζόμαστε περισσότερο:

* Τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, 5 φορές την εβδομάδα.

* Παιχνίδι, περπάτημα, οικιακή εργασία, χορό, ανέβασμα σκάλας, μόνος, με φίλους ή και την οικογένεια.

>> Tip: Tip: Η έντονη σωματική δραστηριότητα και η άσκηση χρειάζονται ενέργεια και πριν και μετά τη γυμναστική. Τι καλύτερο από ένα τέλειο snack με υπέροχη Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη Sweet & Balance ή μία  Mπάρα Δημητριακών Sweet & Balance για το δρόμο!!