1. Marjariasana, η στάση της γάτας

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξάσκησή σας με τη θέση της γάτας. Το εύρος των γονάτων, των παλαμών και των πελμάτων είναι στο εύρος των ώμων και οι ώμοι πρέπει να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους καρπούς. Αυτή η άσανα παραδοσιακά συνδυάζεται με τη στάση της αγελάδας όπου κεφάλι και γλουτοί κατευθύνονται προς τον ουρανό και η μέση σπάει προς τα κάτω. Η εισπνοή γίνεται στην αγελάδα και η εκπνοή στη γάτα. Καλό θα ήταν να γίνουν δέκα επαναλήψεις.

2. Αναπνοές

Τελειώνοντας τις δέκα αναπνοές επανερχόμαστε στη βασική θέση στα τέσσερα σημεία και συνδυάζουμε τη θέση της γάτας φέρνοντας το γόνατο με την εκπνοή στο μέτωπο. Κάνουμε πέντε αναπνοές με το δεξί πόδι και πέντε με το αριστερό.

3. Parivrtta Trikonasana

Ανεβαίνουμε στην tadasana και ανοίγουμε τα πόδια μας προς τα δεξιά. Στρέφουμε το δεξί πέλμα 90 μοίρες και το αριστερό 45 μοίρες. Φέρνουμε τα χέρια σε έκταση και περιστρεφόμαστε έτσι ώστε το αριστερό χέρι να φτάσει έξω από το δεξί πέλμα. Αν δεν φτάνουμε στο έδαφος χρησιμοποιούμε τουβλάκι. Μένουμε πέντε αναπνοές και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το αριστερό πόδι.

4. Viparita Karani

Για να κλείσουμε την πρακτική μας ερχόμαστε στη viparita karani. Προσέχουμε να απλώνουμε όμορφα τους σπονδύλους του αυχένα μας και να κρατάμε τους αγκώνες στο εύρος των ώμων. Ενεργοποιούμε τους κοιλιακούς μας, τους γλουτούς και τους μηρούς μας. Μένουμε έτσι για δέκα αναπνοές.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Μαρίκα Δασκαλάκη, δασκάλα της αυθεντικής παραδοσιακής γιόγκα