H σχέση σας ξέρετε ότι είναι σε μία υγιή και σωστή κατάσταση όταν υπάρχουν ωραίες ποιότητες ως προς την επικοινωνία σας. Είναι καλό να κοιτάτε πώς πάνε τα πράγματα μεταξύ σας έτσι ώστε αν δεν πάνε καλά να τα διορθώνετε.

 

Έχετε σταθερή συναισθηματική ένταση

Καθένας κάνει τον άλλον να αισθάνεται ότι αγαπιέται και νιώθει πληρότητα. Η αγάπη που σου δίνει κάποιος μπορεί να σε κάνει να νιώσεις και εσύ περισσότερη αγάπη για τον εαυτό σου, σε στιγμές μάλιστα που δε νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Δεν φοβάστε τη (διαφωνία) διαφωνία.

Ορισμένα ζευγάρια λένε τα πράγματα ήσυχα, ενώ άλλοι μπορεί να ανυψώσουν τις φωνές τους και να διαφωνήσουν με πάθος. Το κλειδί σε μια ισχυρή σχέση, όμως, δεν είναι να φοβόμαστε τη σύγκρουση. Είναι να συζητάμε και να λύνονται οι όποιες διαφορές μέσω του διαλόγου. Όλα λύνονται μέσα από τον διάλογο και την υπομονή.

Πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς να εκφράσετε πράγματα που σας ενοχλούν χωρίς φόβο για αντίποινα και να είστε σε θέση να επιλύσετε τις συγκρούσεις χωρίς ταπείνωση, υποβάθμιση ή επιμονή στην ορθότητα.

Ενδιαφέροντα

Διατηρείτε ζωντανή τη σχέση μέσα από τα ενδιαφέροντα σας. Παρά τους ισχυρισμούς της ρομαντικής φαντασίας ή ταινιών, κανείς δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, αναμένοντας πάρα πολλά από το σύντροφό σας μπορεί να δημιουργηθεί μια μη υγιής κατάσταση στη σχέση σας.

Για να τονώνεται η σχέση σας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη δική σας ταυτότητα έξω από τη σχέση, να διατηρήσετε τις επαφές με την οικογένεια και τους φίλους σας και να διατηρήσετε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.

Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά.

Η καλή επικοινωνία αποτελεί βασικό μέρος οποιασδήποτε σχέσης. Όταν και οι δύο άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν από τη σχέση και αισθάνονται άνετα εκφράζοντας τις ανάγκες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει το δεσμό μεταξύ τους.