Μεγάλωσε σε μια φάρμα στην Αυστραλία μαζί με τα τρία αδέρφια της και τη μητέρα της. Με τον πατέρα της είχε ελάχιστη επαφή και στην ηλικία των 16 ετών έκανε τρεις δουλειές για να τα βγάλει πέρα και να καταφέρει να σπουδάσει υποκριτική.

Στα 17 της µετακόµισε στη Μελβούρνη, ώστε να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε το πάθος της, την ηθοποιία. Ξεκίνησε την καριέρα της στα τέλη του 2000 συµµετέχοντας σε ανεξάρτητες ταινίες και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε σαπουνόπερα. Αφού µετακόµισε στην Αµερική, πρωταγωνίστησε στη δραµατική σειρά «Pan Am» και είχε έναν µικρό ρόλο στη ροµαντική κοµεντί «Οσα φέρνει ο χρόνος». Εγινε παγκοσµίως γνωστή το 2013 ως η εκρηκτική ξανθιά σύζυγος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τη Μάργκοτ Ρόμπι. Εναν χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία της δημιούργησε τη δική της εταιρεία παραγωγής, ένα όνειρο που έχουν πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ αλλά ελάχιστοι υλοποιούν.

Το προφίλ της ως νέας, αναδυομένης ηθοποιού συνέχισε να καλλιεργείται μέσα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της στις ταινίες «Focus», «Ο θρύλος του Ταρζάν» και «Ομάδα Αυτοκτονίας». Και πάλι όμως ένιωθε ότι δεν είχε εκφράσει τη δημιουργικότητά της. Ετσι αποφάσισε να ενσαρκώσει την αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ στην ταινία «Εγώ, η Τόνια», στην οποία ήταν και παραγωγός. Μέσα από αυτή την ερμηνεία πέτυχε μία υποψηφιότητα για Οσκαρ, αποδεικνύοντας ότι εκτός από εκπληκτικά όμορφη είναι και εξαιρετικά ταλαντούχα.

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ιστορική δραματική ταινία «Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας», υποδυόμενη τη βασίλισσα Ελισάβετ και τσαλακώνοντας όσο ποτέ άλλοτε την αψεγάδιαστη εικόνα της. Βαθιές ουλές ευλογιάς, λευκό μέικ απ, ξυρισμένα φρύδια και πρόσθετη μύτη πήραν τη θέση των αξιοζήλευτων χαρακτηριστικών της Ρόμπι.

Στην τελευταία ταινία του Ταραντίνο, Κάποτε στο… Χόλιγουντ, ενσαρκώνει την ηθοποιό και σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, η οποία δολοφονήθηκε από τη συμμορία Μάνσον, λίγο προτού φέρει στον κόσμο το παιδί της. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ήρθε λίγο αφότου του είχε στείλει μια επιστολή, ώστε να μπει στο «ραντάρ» του. Το γράμμα της έφτασε την κατάλληλη στιγμή, αφού τότε ο διάσημος σκηνοθέτης αναζητούσε την επόμενη πρωταγωνίστριά του…

Σήμερα πρωταγωνιστεί στην ταινία Bombshell μαζί με τις Σαρλίζ Θερόν και Νικόλ Κίντμαν.

Τι έχει πει η Μάργκοτ Ρόμπι…

Για τον Ταραντίνο

«Η συνεργασία με τον Ταραντίνο ήταν ό,τι καλύτερο. Δεν επιτρέπονταν κινητά στο γύρισμα. Ο ίδιος νομίζω δεν έχει καν ένα. Μόλις τελειώναμε το γύρισμα, σταματούσαμε όλοι τη δουλειά, πίναμε και το γιορτάζαμε.»

Για τη διατροφή της

«Νιώθω άσχημα όταν δεν τρώω. Δεν μπορώ να τρώω μια σαλάτα κάθε ημέρα και μισό ποτήρι κρασί κάθε δεύτερη ημέρα. Δεν ακολουθώ μια σωστή διατροφή. Μου αρέσουν η μπίρα, οι τηγανιτές πατάτες, τα μπέργκερς, αλλά όταν έχω να φορέσω μπικίνι, μπορεί να τρώω μόνο λαχανικά για τρεις ημέρες. Είμαι των άκρων!»

Για τη γυμναστική

«Όταν έχω χρόνο, κάνω μαθήματα χορού, επειδή δε μου φαίνονται σαν γυμναστική. Ή απλώς παίζω ομαδικά αθλήματα με την παρέα μου. Κάποιες φορές παίζω τένις, αν και δεν είμαι καλή σε αυτό. Όταν είμαι στο Λος Άντζελες κάνω μια μέθοδο γυμναστικής που συνδυάζει τις Pilates με ασκήσεις μπαλέτου.»

Για την περιποίησή της

«Η βασική μου αρχή είναι ότι όσο αργά κι αν γυρίσω σπίτι, όσο κουρασμένη κι αν είμαι, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ χωρίς πρώτα να ξεβαφτώ.»

 

Για το καθημερινό μακιγιάζ της

«Όταν δεν έχω γύρισμα, αναμειγνύω το foundation με την ενυδατική μου κρέμα και απλώνω μάσκαρα και ρουζ. Δε μου αρέσουν τα κραγιόν επειδή συνέχεια πασαλείβονται παντού στο πρόσωπό μου. Έτσι, φοράω lip balm με χρώμα.»

Η αγαπημένη της συνήθεια

«Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι και να πιω μια μπίρα, στην μπανιέρα. Το έχω ονομάσει “beer bath”.»

Για τον σύζυγό της

«Παλαιότερα ήμαστε φίλοι και συγκάτοικοι και αφού παντρευτήκαμε είμαστε ακόμα φίλοι και συγκάτοικοι, επομένως δεν έχει αλλάξει τίποτα.»

Για την απόκτηση παιδιών

«Όταν παντρεύτηκα η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν σχεδόν σε κάθε συνέντευξη ήταν για το πότε θα κάνω παιδιά. Νευριάζω πάρα πολύ που υπάρχει αυτή η κοινωνική πίεση. ‘Παντρεύτηκες, άρα τώρα θα κάνεις παιδί.’ Μην κάνετε υποθέσεις. Θα κάνω αυτό που θέλω εγώ.»

Για τη δική της εταιρεία παραγωγής

«Δεν έβλεπα πολλά σενάρια στα οποία ήθελα να παίξω τον γυναικείο ρόλο. Ήθελα να παίξω τον αντρικό. Οι γυναικείοι ρόλοι συνήθως λειτουργούν ως καταλύτης για τους αντρικούς και αυτό δε με ικανοποιεί. Επομένως, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη δική μας εταιρεία παραγωγής, για να μην περιμένουμε για πάντα να προκύψουν αυτοί οι γυναικείοι ρόλοι.»

Για τον φεμινισμό

«Είμαι φεμινίστρια. Παλαιότερα σχεδόν φοβόμουν να το πω επειδή είχε αρνητικούς υπαινιγμούς, όπως ότι αν είσαι φεμινίστρια μισείς τους άντρες. Ο φεμινισμός όμως δεν είναι αυτό και οι άντρες μπορούν να είναι φεμινιστές επίσης. Ο αγαπημένος μου ορισμός για τον φεμινιστή είναι «οποιοσδήποτε πιστεύει στην έμφυλη ισότητα σε κοινωνικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.»