What happens in tinder, stays in tinder

Οι κανόνες που διέπουν τον πραγματικό -και θεωρητικά ειλικρινή, αφού βασίζεται σε αληθινά προφίλ- κόσμο του Tinder δεν διαφέρουν από της κανονικής ζωής. Οπότε η πρώτη κίνηση του ανήκει, αν τουλάχιστον υπάρχουν βλέψεις για κάτι πιο σοβαρό από μια αξιοπρεπή αρπαχτή στα (μισό)τυφλά. Υπάρχει πάντα και η κατηγορία εκείνων που βρίσκουν τα προφίλ των matches που λαμβάνουν υπεραναλυτικά, γεγονός που δεν αφήνει και πολλά να πει κανείς στο πρώτο ραντεβού.
Με τόσα spoiler πού να μείνει μυστήριο. Ό,τι διευκολύνει το γρήγορο σεξ γίνεται ο δήμιος του ρομαντικού ραντεβού για πιο τρυφερές υπάρξεις. Μια απλή δοκιμή εβδομαδιαίας ή δεκαπενθήμερης διάρκειας και το app δικαιώνει τη φήμη του ως το κέρας της Αμάλθειας των ανήθικων προτάσεων με υπαινιγμούς που κυμαίνονται από το σοφιστικέ στο αστείο και από το γαργαλιστικό στην ωμότητα τύπου Γκουσγκούνη.
Αν κάποιοι βλέπουν το Tinder σαν κυριακάτικη βόλτα στο λούνα παρκ για τους περισσότερους είναι κάτι σαν δωρεάν διαρκείας σε ένα ερωτικό Matrix, όπου οι πάντες είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι να παίξουν, το λιγότερο, το παιχνίδι του φλερτ χωρίς σύνορα.
Για τη συντριπτική πλειονότητα ανδρών και γυναικών οι γνωριμίες του Tinder μένουν στο Tinder. Πώς να πάρεις στα σοβαρά κάποιον που σου ζητάει στα ίσα να βρεθείτε χωρίς πολλά-πολλά στο πάρκινγκ του mall ή στις τουαλέτες του μπαρ; Κι αν τελικά ενδώσεις, τι θα σκεφτεί για σένα; Δεν θα σκεφτεί πως είσαι υλικό ακατάλληλο για σχέση; Αυτονόητο για κάθε περήφανο αρσενικό. Αλλά είπαμε, το Tinder μένει στην εντύπωση, οπότε η επιλογή των selfies απαιτεί μεγάλη προσοχή, ειδικά αν η αυτοπεποίθηση χρειάζεται πολλά likes την ημέρα.

To Tinder σε 9 χαρακτηριστικά

Είναι γρήγορο. Κάνει skip το στρες της σύνταξης προφίλ και σε λίγα λεπτά, ώσπου να έρθει το μετρό, έχει κατέβει και τρέχει στο smartphone.
Έχει κάτι ειλικρινές. Τα προφίλ είναι πραγματικά και τα likes μοιράζονται όπως τα χαμόγελα βράδυ στο μπαρ.
Γνωριμίες με συστάσεις. Όσο περισσότεροι οι mutuals τόσ οτο καλύτερο.
Διακριτικότητα και ανωνυμία. Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες δυσάρεστων στιγμών απόρριψης, αφού τα rejects μένουν ανώνυμα, όπως και τα αναπάντητα likes που παραμένουν αόρατα εκτός κι αν και ο άλλος κάνει like.
Φραγή σε e-mails από άσχετους. Στο Tinder δεν μπορεί ο καθένας να στείλει μήνυμα σε οποιονδήποτε παρά μόνο όταν τα αμοιβαία likes θα έχουν ξεκλειδώσει μηνύματα και chat.
Είναι επιφανειακό. Οι επιλογές γίνονται επί το πλείστον μέσω λίγων φωτογραφιών και οι περισσότεροι δεν παίρνουν τον Tinder παρτενέρ τους σοβαρά.
Είναι μαρτυριάρικο. Αποκαλύπτει την τελευταία φορά που κάποιος έκανε log in.
Είναι αποπροσανατολιστικό. Εύκολα βάζεις στην άκρη αυτόν που έπαιζες χθες για το νέο, πιο συναρπαστικό επόμενο.
Είναι εθιστικό. Επειδή είναι γρήγορο, ασφαλές, εχέμυθο, διασκεδαστικό, ξεσηκωτικό, ερεθιστικό, ξεκαρδιστικό και για εκατομμύρια γυναικών αναζωογονητικό.

MATCHING APPS ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

HowAboutWe.com
Πιο ενήλικο, ώριμο, με συνδρομή και σοβαρό σκοπό, δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να επιλέξουν το date που τους ταιριάζει από τις προτάσεις που κοινοποιούνται, οι οποίες ξεκινούν όλες με τη φράση How About We… (Τι θα ‘λεγες να…), π.χ., πάμε για πικνίκ, κάιτ σερφ, στο Μουσείο της Ακρόπολης ή σε κινέζικο. Η παρατήρηση και τα στατιστικά οδήγησαν τους ιδρυτές στην έκδοση του βιβλίου Modern Dating, που αποκωδικοποιεί τις τελευταίες διεθνείς τάσεις στο πρώτο ραντεβού.
• Tingle
Εντοπίζει όσους ψάχνονται στο ίδιο μπαρ με το χρήστη, οπότε τα ραντεβού οn location είναι τα ταχύτερα δυνατά, θεωρητικά τουλάχιστον.
• Plenty of fish -POF
Προς το παρόν ο ωκεανός της εφαρμογής περιλαμβάνει περίπου 70 εκατομμύρια ψάρια από τις ΗΠA, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία και είναι δωρεάν. Λειτουργεί όπως το Tinder αλλά οι χρήστες μιλούν περισσότερο για το άτομό τους.
• Happn.free
Στέλνει ειδοποίηση μέσω τηλεφώνου όποτε ένας από τους εργένηδες που έχουν ανοίξει προφίλ περνάει σε ακτίνα 500 μέτρων. Αν αρέσει ο ένας στον άλλο το ραντεβού κλείνεται επιτόπου.
• Hitch.free
Κάποιος επιλέγει ερήμην τους δύο φίλους του από το F/B και μέσω του Hitch τους καλεί να συνδεθούν. διατηρούν την ανωνυμία τους και μόνο αν και όταν το αποφασίσουν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.