Μπήκαμε στη Σαρακοστή και εσείς ακόμη δεν έχετε χάσει τα κιλά των Χριστουγέννων; Αντί να γκρινιάζετε από το πρωί ως το βράδυ για τα παραπανίσια κιλά που κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία, εντάξτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

Μάλιστα, έχουμε να σας προτείνουμε έναν σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, που δεν είναι άλλος από το σχοινάκι. Ναι, το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις για να κάψετε θερμίδες και να γυμνάσετε όλο το σώμα σας, ενώ παράλληλα κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς.

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί να πιάσετε το σχοινάκι, σημειώστε ότι δεν απαιτεί συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής και δε χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα για να δείτε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, δέκα λεπτά σχοινάκι ισοδυναμούν με μισή ώρα τρεξίματος. Μήπως τώρα σας πείσαμε;

Ξεκινήστε πηδώντας απλά και με τα δύο πόδια, και στην πορεία, αφού έχετε συνηθίσει, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο ψηλά άλματα, άλματα με το ένα μόνο πόδι κ.λπ.

Δείτε το workout που μπορείτε να ακολουθήσετε:

*Αν έχετε πρόβλημα στη μέση, η έντονη άσκηση με το σχοινάκι μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημά σας ή και να οδηγήσει στην εκδήλωση ενός προβλήματος που προϋπήρχε στη σπονδυλική στήλη και που ως τότε περνούσε απαρατήρητο