Υλικά για 1-2 μερίδες

2 φέτες μαύρο ψωμί

2 κουταλιές της σούπας κατίκι

Λίγα φύλλα ρόκας

2 αβγά

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

Εκτέλεση

1. Φρυγανίζετε το ψωμί στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα. Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με το κατίκι και απλώνετε λίγη ρόκα.

2. Για να κάνετε τα αβγά ποσέ: Σπάτε τα αβγά σε δύο ξεχωριστά μικρά μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό (μέχρι τη μέση), μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Πριν ξεκινήσει να κοχλάζει δυνατά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί δίνη. Σταματάτε το ανακάτεμα και στο κέντρο της δίνης ρίχνετε τα αβγά ένα-ένα. Το ασπράδι θα μαζευτεί κοντά στον κρόκο. Τα αφήνετε για 3 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζετε τα αβγά και τα ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφηθούν τα νερά. Επειτα τα μεταφέρετε πάνω στο ψωμί.

3. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.