Όλα πήγαιναν βάσει προγράμματος μέχρι που σε μια στιγμή αδυναμίας χαλάσατε τη δίαιτα. Κάπως έτσι καταλήξατε να νιώθε ενοχές και να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα.

Αρχικά, χαλαρώστε. Μία ημέρα με υπερκατανάλωση θερμίδων, δεν οδηγεί σε σημαντική αύξηση του βάρους.  Όλοι οι άνθρωποι κάνουν κάποιες φορές διατροφικές… ατασθαλίες και είναι μια απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Επομένως, αποδεχτείτε το, συγχωρήστε τον εαυτό σας και αφήστε να σας βοηθήσουμε να επανέλθετε στην υγιεινή διατροφή σας.

-Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

Η γυμναστική ενισχύει την απώλεια βάρους, βοηθώντας σας να κάψετε θερμίδες και βελτιώνοντας τη διάθεσή σας (η οποία μπορεί με τη σειρά της μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στις λιγούρες για παχυντικές τροφές). Προσοχή όμως: μην βλέπετε τη γυμναστική ως έναν τρόπο να κάψετε τις έξτρα θερμίδες που πήρατε από τη διατροφή σας. Η στρατηγική αυτή αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί, αφού εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να υπολογίσετε τον ακριβή αριθμό θερμίδων που κάψατε. Βρείτε λοιπόν μια μορφή άσκησης που σας ευχαριστεί, βάλτε τα αθλητικά σας και γυμναστείτε.

-Μην παραλείψετε γεύματα

Αντισταθείτε στον πειρασμό να παραλείψετε γεύματα σε μια προσπάθεια να μειώσετε τις θερμίδες. Το πρόβλημα με την παράλειψη γευμάτων είναι ότι στη συνέχεια θα νιώθετε έντονη πείνα και έτσι είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στην υπερφαγία. Καταναλώστε κανονικά τα κυρίως γεύματα και τα σνακ σας.

-Οργανώστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να κάνετε λάθος διατροφικές επιλογές. Συμπεριλάβετε στο πρωινό σας τροφές που είναι ευεργετικές για εσάς, όπως δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή βρώμη, φρούτα και γάλα αμυγδάλου. Φτιάξτε μια πράσινη σαλάτα με πολλά λαχανικά και στήθος κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας γεύμα και για βραδινό επιλέξτε μια μεγάλη σαλάτα με βραστά αυγά.

-Βεβαιωθείτε ότι απολαμβάνετε τη διατροφή σας

Ακόμη και την περίοδο που ακολουθείτε μια συγκεκριμένη δίαιτα, είναι σημαντικό να αφήσετε στον εαυτό σας το περιθώριο για μερικές λιχουδιές. Οι δίαιτες είναι από τη φύση τους περιοριστικές και μόνο η σκέψη να απαρνηθείτε το αγαπημένο σας γλυκό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε χάλια. Αφήστε λοιπόν χώρο (π.χ. 100 θερμίδες καθημερινά ή 500 θερμίδες μία φορά την εβδομάδα) για να απολαύσετε ό,τι σας ευχαριστεί. Έτσι, θα σας είναι πιο εύκολο να μένετε πιστοί στην υγιεινή διατροφή σας.