Πολλές φορές το πιο δύσκολο κομμάτι στο να πετύχετε έναν fitness στόχο σας είναι να κάνετε την αρχή. Ακόμη κι αν έχετε ήδη βρει το πρόγραμμα γυμναστικής που σας ταιριάζει, μπορεί να βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες για να καθυστερήσετε το ξεκίνημά σας. Αν δυσκολεύεστε λοιπόν να ξεκινήσετε μια νέα fitness ρουτίνα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω στρατηγικές.

*Υιοθετήστε τον σωστό τρόπο σκέψης

Ο τρόπος σκέψης «όλα ή τίποτα» δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να σημειώσετε πρόοδο, είτε πρόκειται για αλλαγές στη διατροφή σας είτε στη fitness ρουτίνα σας. Ενώ είναι σημαντικό να είστε συνεπείς στις προπονήσεις σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ακόμη και αν δεν γυμναστείτε για 1 εβδομάδα, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου, ούτε θα έχετε χάσει αυτά που κερδίσατε από τότε που πρωτοξεκινήσατε τη γυμναστική.

*Προσαρμόστε τις προπονήσεις σας στο πρόγραμμά σας

Αν συνήθως δεν έχετε μία ώρα ελεύθερη μέσα στην ημέρα σας, τότε καλό θα ήταν να μην προτιμήσετε μια προπόνηση που απαιτεί πολύ χρόνο. Αντιθέτως, βρείτε μια σύντομη προπόνηση που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στο πρόγραμμά σας. Άλλωστε, όταν μετατρέπετε όλη την προπόνησή σας σε μια αποτελεσματική, δυναμική προπόνηση 20 λεπτών, που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σας και σας αφήνει μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν θα έχετε πλέον την ίδια δικαιολογία για να παραλείψετε τη γυμναστική.

*Απολαύστε την προπόνησή σας

Ακόμη και τώρα που τα γυμναστήρια και οι χώροι άθλησης παραμένουν κλειστοί, μπορείτε να βρείτε μια προπόνηση που σας ταιριάζει και σας ενθουσιάζει. Για παράδειγμα, μπορείτε να γυμναστείτε από την άνεση του σπιτιού σας, να βγείτε για τρέξιμο, να περπατήσετε ή να ξεκινήσετε το ποδήλατο. Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσετε μια νέα fitness ρουτίνα -και να μείνετε πιστοί σε αυτή μακροπρόθεσμα- είναι το να αντλείτε ευχαρίστηση από αυτή.

*Σεβαστείτε τα όριά σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη γυμναστική έχοντας στο μυαλό μας κάποιον στόχο, όπως η απώλεια βάρους ή ένα πιο γραμμωμένο κορμί. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, πιθανότατα θέλετε να τον κατακτήσετε το συντομότερο δυνατόν. Αυτό όμως πολλές φορές μπορεί να σας ωθήσει σε υπερβολές και τραυματισμούς. Και όπως καταλαβαίνετε, αν τραυματιστείτε και αναγκαστείτε να αφήσετε τη γυμναστική στην αρχή των προσπαθειών σας, το πιθανότερο είναι τελικά να τα παρατήσετε.

*Επιβραβεύστε τον εαυτό σας μετά από κάθε προπόνηση

Είναι σημαντικό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας μετά από κάθε προπόνηση, ώστε να κρατήσετε τη διαδικασία διασκεδαστική. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει να παραγγέλνετε burger μετά τη γυμναστική, αλλά μπορείτε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή να αφιερώνετε χρόνο στην προσωπική σας περιποίηση, απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο. Η ικανοποίηση από την επιβράβευση σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που προκαλεί η γυμναστική θα σας κάνουν να αγαπήσετε τη νέα σας fitness ρουτίνα.