Σίγουρα τα γονίδιά μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, η λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι μόνο θέμα κληρονομικότητας αλλά και καλών συνηθειών. Σε κάθε περίπτωση, οι ρυτίδες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της διαδικασίας της γήρανσης και είναι σημαντικό να συμφιλιωθούμε με αυτήν την ιδέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Άλλωστε, στόχος μας δεν πρέπει να είναι το να δείξουμε 10 χρόνια νεότερες, αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στην εκάστοτε ηλικία.

Για να διατηρήσουμε, λοιπόν, την επιδερμίδα μας υγιή και λαμπερή σε κάθε ηλικία, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε και να τηρούμε ευλαβικά τις παρακάτω συμβουλές.

*Ενυδατωνόμαστε εκ των έσω

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι ό,τι καλύτερο, γιατί έτσι ενυδατώνουμε τα κύτταρα εκ των έσω και βοηθάμε την αποβολή των τοξινών. Επιπλέον, ένα face mist είναι πάντα χρήσιμο για να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας, ιδίως τις μέρες που έχει πολύ κρύο ή ζέστη.

*Κοιμόμαστε επαρκώς

Η ανάπλαση και η επιδιόρθωση των φθορών κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να κοιμόμαστε εκείνες τις ώρες, και πιο συγκεκριμένα από τις 12 ως τις 7, έτσι ώστε ο οργανισμός να έχει τη δυνατότητα να ξεκουράζεται ποιοτικά και να επικεντρώνεται μόνο σε μία διαδικασία.

*Βάζουμε στη ζωή μας τη γυμναστική

Η γυμναστική δεν ωφελεί μόνο το σώμα και την ψυχολογία μας, αλλά και το δέρμα μας. Συγκεκριμένα, η γυμναστική κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό, λόγω της εφίδρωσης και της υπερδιέγερσης της λέμφου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχουμε χιλιόμετρα καθημερινά. Ακόμη και η σύντομη σωματική άσκηση, όπως 20 λεπτά cardio κάθε πρωΐ, είναι ευεργετική.

*Δεν παραλείπουμε την περιποίησή μας

Σε καθημερινή βάση πρέπει να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη  τελετουργία ομορφιάς, ό,τι και να γίνει. Ο πρωινός καθαρισμός, η ενυδάτωση, ο βραδινός καθαρισμός και πάλι η ενυδάτωση είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθούμε. Μόλις αυτές οι κινήσεις μετατραπούν σε συνήθεια, το δέρμα μας θα βελτιωθεί αισθητά.

*Εφαρμόζουμε αντηλιακό κάθε ημέρα

Ακόμη και αν έξω έχει συννεφιά, ακόμη και αν έχουμε ανθεκτικό δέρμα, ακόμη και αν δεν έχουμε δυσχρωμίες, φοράμε κάθε πρωί αντηλιακό προτού βγούμε από το σπίτι. Η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας είναι το νούμερο 1 βήμα στην καταπολέμηση της φωτογήρανσης και το πιο αποτελεσματικό όπλο για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

*Ξεφορτωνόμαστε τα νεκρά κύτταρα

Για να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα και να διασφαλίσουμε ότι τα skincare προϊόντα διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας, 1-2 φορές την εβδομάδα κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας.