Οι βλεφαρίδες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν το πρόσωπό μας, και που όλες ανεξαιρέτως θέλουμε να είναι μακριές, πλούσιες, πυκνές και γυριστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μάσκαρα δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ και ότι τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση extensions, τεχνητών ή ψεύτικων, γνωρίζει αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, ακόμη και αυτά δεν έχουν νόημα αν δεν τοποθετηθούν σε γερές, υγιείς βάσεις.

Και επειδή και οι βλεφαρίδες χρειάζονται την περιποίησή τους, ας δούμε πώς θα τις φροντίσουμε σωστά.

Πώς θα περιποιηθούμε σωστά τις βλεφαρίδες μας

*Προτού πέσουμε για ύπνο, αφαιρούμε προσεκτικά κάθε ίχνος μάσκαρα. Επιλέγουμε δίσκους ντεμακιγιάζ και διφασικές λοσιόν που απομακρύνουν εύκολα ακόμη και τις αδιάβροχες συνθέσεις.

Προσοχή: δεν τις τρίβουμε δεξιά-αριστερά αλλά με απαλές κινήσεις από τις ρίζες ως τις άκρες.

*Αφού ολοκληρώσουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας, σειρά έχει η φροντίδα των βλεφαρίδων μας. Εφαρμόζουμε, λοιπόν, μία ειδική αγωγή ενδυνάμωσης και χτενίζουμε τις πάνω και κάτω βλεφαρίδες με το ειδικό μαλακό βουρτσάκι ή χτενάκι. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν προάγουν την υγεία τους και συμβάλλουν στην αποκατάσταση των φθορών από το ντεμακιγιάζ, τα extensions και την εφαρμογή ψεύτικων. Εναλλακτικά, μπορούμε να εφαρμόσουμε λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, τα οποία είναι διάσημα για τη θρέψη και την προστασία που χαρίζουν στην τρίχα, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στον όγκο των βλεφαρίδων.

Ωστόσο, μπορούμε να φτιάξουμε και τον δικό μας ορό βλεφαρίδων.

Θα χρειαστούμε:

1 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε

1 μικρό δοχείο με καπάκι/ σταγονόμετρο

Πώς θα το εφαρμόσουμε:

Για καλύτερα αποτελέσματα, καθαρίζουμε και χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι από παλιά συσκευασία μιας μάσκαρα για να εφαρμόσουμε τον ορό μας. Εναλλακτικά, το βαμβάκι ή το δάχτυλό μας μπορούν επίσης να κάνουν τη δουλειά. Ιδανικά εφαρμόζουμε το σέρουμ τη νύχτα, προτού πέσουμε για ύπνο, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο τα συστατικά να δράσουν.

Extra tip: Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ψαλίδι που γυρίζει τις βλεφαρίδες. Φροντίζουμε να είναι καθαρό και να το χρησιμοποιούμε πριν τη μάσκαρα και όχι μετά, διαφορετικά είναι οι βλεφαρίδες μας γίνονται επιρρεπείς στο σπάσιμο.