Πολλοί άνθρωποι όταν γίνονται γονείς τείνουν να παραμελούν τη σχέση με τον/τη σύντροφό τους και να εστιάζουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Πρόκειται για μια αλλαγή απολύτως φυσιολογική, αφού ο ερχομός ενός παιδιού θέτει τη σχέση σας σε νέα βάση και αλλάζει οριστικά τις προτεραιότητές σας. Ωστόσο, η δημιουργία της οικογένειάς σας βασίστηκε ακριβώς πάνω στη σχέση που έχετε ως ζευγάρι.

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η φροντίδα της σχέσης σας είναι θέμα ποιότητας, όχι θέμα ποσότητας. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για να έρθετε πιο κοντά με τον/τη σύζυγό σας.

Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας ως ζευγάρι

-Αγκαλιαστείτε

Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στον σύντροφό σας. Φροντίστε, λοιπόν, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με κάθε ευκαιρία: όταν ξυπνάτε το πρωί, όταν συναντιέστε μετά τη δουλειά και προτού κοιμηθείτε.

-Δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας

Τα τρυφερά λόγια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δείξετε στον/στη σύζυγό σας την αγάπη σας, όμως δεν αρκούν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δείχνετε και έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή σας, φροντίζοντας να κάνετε την καθημερινότητα του άλλου πιο εύκολη αλλά και πιο ευχάριστη. Φροντίστε να μοιράζετε δίκαια τις δουλειές του σπιτιού και τη βοήθεια στα παιδιά και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να εκπλήξετε ευχάριστα το άλλο σας μισό, μαγειρεύοντάς του για παράδειγμα το αγαπημένο του πιάτο.

-Προγραμματίστε το σεξ

Καταλαβαίνουμε ότι ο προγραμματισμός του σεξ δεν ακούγεται το πιο αισθησιακό πράγμα στον κόσμο, πρέπει όμως να είστε ρεαλιστές. Αν δεν κανονίσετε εκ των προτέρων το πότε θα συνευρεθείτε, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα συμβεί καθόλου. Και ποτέ μην υποτιμάτε το συναισθηματικό δέσιμο που προσφέρει η φυσική επαφή.

-Αξιοποιήστε την τεχνολογία

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας. Αρχίστε να ανταλλάσσετε μηνύματα και φωτογραφίες με τον/τη σύζυγό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να νιώθετε συνδεδεμένοι ακόμη κι όταν είστε μακριά. Δεν χρειάζεται να είναι… πικάντικα μηνύματα (αν κι αυτά επίσης λειτουργούν).