Μπορεί η επιστροφή των ορατών G-string, να θεωρήθηκε από πολλούς μια από τις κακές στιγμές στις τάσεις της μόδας, ωστόσο για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021 φαίνεται ότι τα ρούχα αναβαθμίζονται με κορδόνια, τονίζοντας τη μέση και τους γοφούς.

Πριν από τη δυναμική επιστροφή του στις τάσεις της μόδας, η δημοτικότητα αυτού του trend οφείλεται σε celebrities των ’00ς, όπως η Μπρίτνεϊ Σπιαρς, η Κριστίνα Αγκιλέρα και Λούσι Λου.

Τα διακοσμημένα με κορδόνια ρούχα επέστρεψαν πρόσφατα μέσα και έξω από τις πασαρέλες, ενώ υιοθετήθηκαν από διασημότητες και επιδραστικούς ανθρώπους, όπως η Ντούα Λίπα, η Zendaya, η Leonie Hanne ή ακόμα και η Camila Coelho οι οποίες τα λάνσαραν στους δρόμους της πόλης τους, στις παραλίες της, ακόμα και σε red carpet εμφανίσεις.

Για τις συλλογές τους Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, καθιερωμένα ή ανερχόμενα brands μόδας, όπως Versace, Michael Kors, Jacquemus και Christopher Esber, παρουσίασαν midi φούστες, bralettes και παντελόνια εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 2000, όλα με κορδόνια για να δένονται γύρω από το στομάχι, για sexy καλοκαιρινές εμφανίσεις.