«Ο πλανήτης μας είναι το μοναδικό μας σπίτι και οφείλουμε να το σεβαστούμε» αναφέρει η Ζωή Δημητράκου. Εδώ και λίγες ημέρες μάς παρουσιάζει καθημερινά ασκήσεις γυμναστικής αντικαθιστώντας τα πλαστικά μπουκάλια νερού, που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε, με επαναχρησιμοποιούμενα παγουράκια. Με αυτόν τον τρόπο στέλνει ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα. «Η γυμναστική είναι στάση ζωής, οφείλουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε». Η καταξιωμένη αθλήτρια και γνωστή παρουσιάστρια μας μυεί σε μία πιο ολιστική προσέγγιση και μας παροτρύνει με μικρές αλλαγές, να κάνουμε όλοι μας ένα βήμα μπροστά, να αθληθούμε υιοθετώντας τρόπους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον και να επιδείξουμε υπευθυνότητα απέναντι στον πλανήτη μας.

Θορυβημένη, άλλωστε, από την αλόγιστη χρήση πλαστικών και σε συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στην Ελλάδα, θέλει να δώσει το δικό της ηχηρό μήνυμα και να βοηθήσει τους τηλεθεατές που θέλουν, αλλά δεν ξέρουν με ποιον τρόπο, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωή τους προστατεύοντας τον πλανήτη στον οποίο ζούμε. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οσοι έχουμε ένα βήμα πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα για να αφυπνίσουμε την οικολογική συνείδηση όσων μας παρακολουθούν».

Ευρηματικές ιδέες

Ακόμη, μας βοηθά να γίνουμε πιο ευρηματικοί με αντικείμενα που έχουμε σπίτι μας και δεν χρησιμοποιούμε πια. Εχετε σκεφτεί με τι θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε ένα πλαστικό λάστιχο γυμναστικής; Με το παλιό κολάν που ετοιμάζεστε να πετάξετε! Κάθε εβδομάδα η αγαπημένη παρουσιάστρια θα μας δείχνει έξυπνους, διασκεδαστικούς και οικολογικούς τρόπους εκγύμνασης στο σπίτι με αντικείμενα που όλοι διαθέτουμε στον χώρο μας.

Το μήνυμα της Ζωής

Η Ζωή Δημητράκου στέλνει ένα και μόνο μήνυμα: «Είναι όμορφο να φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά ακόμα πιο όμορφο και ουσιαστικό να φροντίζεις το περιβάλλον στο οποίο ζεις και αναπνέεις».

Η Ζωή Δημητράκου με διεθνείς διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού αποδεικνύει μέσω της εκπομπής της «Γυμναστική… από σπίτι» του MEGA (Δευτέρα με Παρασκευή 9.40 το πρωί) ότι μπορούμε πλέον να βλέπουμε τη γυμναστική αλλιώς. Μπορείτε επίσης να ακολουθείτε τη Ζωή και την εν λόγω εκπομπή στο Instagram @zoidimitrakou @gymapospiti.