Στόχος μας πρώτα είναι η υγεία των μαλλιών μας και έπειτα η όμορφη εικόνα τους. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, τα όμορφα μαλλιά είναι τα υγιή μαλλιά. Στην περίπτωση που έχουμε σγουρά μαλλιά χρειάζεται να τα προσέξουμε λίγο παραπάνω, μιας και από τη φύση τους είναι πιο ξηρά. Η ξηρότητα και η αφυδάτωση λόγω τεχνικών διεργασιών έχει ως αποτέλεσμα το φριζάρισμα, αλλά και την άγρια υφή.

Αν αντιμετωπίζετε  κι εσείς παρόμοιο θέμα, ή αν απλά οι μπούκλες σας δεν έχουν την εικόνα που θα θέλατε, σας έχουμε ευχάριστα νέα: Δε χρειάζεται να τα ισιώνετε ή να τα πιάνετε πάνω προκειμένου να δείχνουν όμορφα. Οι παρακάτω τρόποι θα αναζωογονήσουν τις μπούκλες σας και θα τις κάνουν ξανά όμορφες, όπως τις βλέπουμε σε μοντέλα στην πασαρέλα.

Πώς θα αποκτήσουν οι μπούκλες ωραίο σχήμα

Αποφεύγουμε τις ευθυγραμμισμένες, γεωμετρικές κουπ, οι οποίες στα σγουρά μαλλιά έχουν το εφέ της «πυραμίδας». Αντίθετα, το φιλάρισμα είναι η καλύτερη πρόταση για τα  πυκνά σγουρά μαλλιά, γιατί  διανέμει τον όγκο τους ομοιόμορφα. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, οι μπούκλες διαχωρίζονται και αποκτούν καλύτερο σχήμα. Αν έχουμε πολλά μαλλιά ή χοντρή τρίχα, ζητάμε από τον κομμωτή μας να τα αραιώσει με το ειδικό ψαλίδι-χτένα.

Πώς θα διατηρήσουμε την ελαστικότητά τους

Επιβάλλεται να τα ενυδατώνουμε εντατικά. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφεύγουμε το φριζάρισμα και να διατηρούμε καλοσχηματισμένες τις μπούκλες. Γι’ αυτό προτείνουμε τη χρήση ενός σαμπουάν και κοντίσιονερ για σγουρά μαλλιά ή για θρέψη. Επίσης, εφαρμόζουμε 2-3 φορές την εβδομάδα και μία πλούσια μάσκα αναδόμησης. Αν τα μαλλιά μας είναι ταλαιπωρημένα, τότε χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε κάθε λούσιμο.

Δεν ξεχνάμε: Να απλώνουμε στα μαλλιά μια κρέμα που δεν ξεβγάζεται, ένα leave in conditioner ή μία σύνθεση νύχτας.

Πώς θα αποφύγουμε το φριζάρισμα

Εκτός από την εντατική ενυδάτωση, καλό είναι να προσέχουμε το θερμό στάιλινγκ. Ετσι αποφεύγουμε το πιστολάκι ή το ψαλίδι για μπούκλες. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά. Ιδίως από την άνοιξη και μετά που ο καιρός βελτιώνεται, είναι εύκολο να το συνηθίσουμε. Ωστόσο αν πρέπει οπωσδήποτε να τα στεγνώσουμε με θερμό αέρα, εφαρμόζουμε πρώτα μια θερμο-προστατευτική σύνθεση προστασίας και  ρυθμίζουμε τα εργαλεία στη μεσαία σκάλα και ταχύτητα.

Πώς θα επαναφέρουμε το σχήμα τους

Σε περίπτωση που οι μπούκλες χάσουν το σχήμα τους μέχρι να λουστούμε, κάνουμε το εξής:

Βρέχουμε με τις παλάμες μας τα μαλλιά. Ψεκάζουμε τις ρίζες με ένα dry shampoo και στη συνέχεια τις άκρες με ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεβγάζεται. Εναλλακτικά απλώνουμε έναν αφρό ειδικό για σγουρά μαλλιά.