Το ζεστό κερί είναι η ιδανική μέθοδος για αποτρίχωση στο σπίτι. Εκτός του ότι είναι μια οικονομική λύση, προσφέρει λείο δέρμα για αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για τέλειο, επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς ερεθισμούς.

Το ιδανικό μήκος της τρίχας για να αφαιρεθεί με το κερί είναι γύρω στο 0,5 – 1 εκ. Αν είναι πιο μακριά, ενδέχεται να σπάσει και να μη βγει από τη ρίζα. Αν είναι πιο κοντή ενδέχεται να μην την πιάσει το κερί. Σε περίπτωση που είναι πιο μακριές, τις τριμάρουμε με ένα ψαλιδάκι.

Πριν από την αποτρίχωση

Κάνουμε απολέπιση στην περιοχή, είτε με ένα scrub σώματος που δεν περιέχει έλαια είτε ένα τρίχινο γάντι.

Η διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε την περιοχή που θα αποτριχώσουμε με νερό και σαπούνι για να απομακρύνουμε τα φυσικά έλαια του δέρματος και τους ρύπους που εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή του κεριού.
  2. Σκουπίζουμε καλά την περιοχή για να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος υγρασίας.
  3. Πριν απλώσουμε το κερί στην επίμαχη περιοχή, τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του κεριού στο εσωτερικό του καρπού μας. Η σωστή θερμοκρασία πρέπει να είναι ευχάριστα ζεστή.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το κερί σε ένα τμήμα του δέρματος. Τοποθετούμε την ταινία πάνω του και πιέζουμε ελαφρά με κινήσεις προς τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες.
  5. Τραβάμε την ταινία προς την αντίθετη φορά των τριχών και παράλληλα με το δέρμα.

Προσοχή: Δε σηκώνουμε την ταινία προς τα πάνω, δηλαδή κάθετα προς το δέρμα, γιατί οι τρίχες θα κοπούν και δε θα βγουν από τη ρίζα.

  1. Μετά την αποτρίχωση, ξεπλένουμε με νερό και ενυδατώνουμε την περιοχή με ένα καταπραυντικό γαλάκτωμα σώματος.

Tι να προσέξουμε

Η αποτρίχωση με κερί δεν ενδείκνυται σε περίπτωση που ακολουθούμε αγωγή κατά της ακμής, γιατί ενδέχεται το δέρμα να είναι πιο ευαίσθητο, ή  αν έχουμε εγκαύματα ή μικροτραυματισμούς στο δέρμα.

Τέλος, καλύτερα να αποφεύγουμε το ζεστό κερί  αν έχουμε ευρυαγγείες, φλεβίτιδα, κιρσούς ή οποιοδήποτε πρόβλημα με την κυκλοφορία του αίματος, γιατί η θερμότητα ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση.