Η γιόγκα δεν αποτελεί απλώς μια σειρά ασκήσεων μέσα από τις οποίες μαθαίνουμε να στρίβουμε το σώμα μας σαν… πρέτζελ. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει σημαντικά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό μας. Αυξάνει την ευλυγισία μας, μειώνει τους πόνους και τις ενοχλήσεις που συνδέονται με την πολύωρη καθιστική στάση, βελτιώνει τη στάση του σώματός μας και ενισχύει την ψυχική μας υγεία, περιορίζοντας το στρες.

Δεδομένου ότι εδώ και έναν χρόνο βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία μας, είναι σημαντικό να βρίσκουμε υγιείς τρόπους να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Η γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει και σε αυτό, χάρη στην ιδιότητά της να μειώνει το στρες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει κάποια συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή ή να αλλάξει την ψυχολογική μας κατάσταση στη στιγμή, ωστόσο θα μπορούσε να ενισχύσει την ευεξία μας και να μας χαλαρώσει.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, κι εσείς έναν τρόπο να ανακουφιστείτε από το στρες και να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας, δοκιμάστε το παρακάτω πρόγραμμα γιόγκα από τη διάσημη yogi, Phyllicia Bonanno.

Δείτε το πρόγραμμα: