Ο μουντός χειμώνας έφυγε και τη θέση του έδωσε στην αναζωογονητική άνοιξη. Ωστόσο, το κρύο και ο αέρας παραμένουν, ταλαιπωρώντας το ξηρό δέρμα. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τον έξτρα χρόνο που περνάτε μέσα στο σπίτι για να ανανεώσετε την skincare ρουτίνα σας αλλά και τη διάθεσή σας. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα περιποίησης θα είστε σε θέση να ενυδατώσετε επαρκώς την ξηρή επιδερμίδα σας και να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη του προσώπου σας.

Τρία βήματα για να επαναφέρετε τη λάμψη του ξηρού δέρματος

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας νερό

Το υγιές δέρμα ξεκινάει εκ των έσω. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης κι αν προμηθευτείτε, το δέρμα σας δεν πρόκειται ποτέ να δείξει λαμπερό αν δεν ενυδατώνετε επαρκώς τον οργανισμό σας.

Δεδομένου ότι μετά από περίπου 8 ώρες ύπνου, ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί, το να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας νερό είναι μία από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να έχετε. Φυσικά, πρέπει να φροντίζετε ώστε να ενυδατώνεστε επαρκώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί!

2. Επιλέξτε ένα έλαιο καθαρισμού

Αφήστε στην άκρη το νερό micellaire και το καθαριστικό με οξέα και δραστικούς παράγοντες και επιλέξτε ένα έλαιο καθαρισμού που θα φερθεί πολύ πιο ευγενικά στο ξηρό δέρμα σας. Το έλαιο καθαρισμού θα αφήσει το δέρμα σας φρέσκο και καθαρό ενώ μέρα με τη μέρα θα παρατηρήσετε ότι γίνεται πιο απαλό κι ελαστικό. Αν δεν το γνωρίζετε, αξίζει να δοκιμάσετε.

Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείτε δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, διαταράσσοντας το pH της. Αποφύγετε το σαπούνι (ακόμη κι αν είναι προσώπου) και περιορίστε το πλύσιμο του προσώπου σας σε 2 φορές την ημέρα (1 το πρωί και 1 το βράδυ).

3. Εστιάστε στην ενυδάτωση

Αν νομίζετε ότι αρκεί να εφαρμόζετε μια ενυδατική σύνθεση όποτε το θυμάστε, τότε κάνετε λάθος. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας πρέπει να κατέχει βασικό ρόλο στην καθημερινή  σας περιποίηση.

Για πιο ενισχυμένη ενυδάτωση, επιλέξτε την κρέμα της ίδιας σειράς και της μάρκας που χρησιμοποιείτε, αλλά σε πιο πλούσια υφή. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να αλλάξετε την κρέμα σας κάντε layering, χρησιμοποιώντας πάνω από δύο ενυδατικές συνθέσεις. Για παράδειγμα, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε ένα ενυδατικό serum με υαλουρονικό οξύ, το οποίο απορροφάει ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Στη συνέχεια, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα κάνοντας μασάζ με ανοδικές κινήσεις και τέλος, ολοκληρώστε ταμπονάροντας στο πρόσωπό σας ένα ενυδατικό έλαιο.

Παράλληλα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να απλώνετε στο πρόσωπό σας μια πλούσια ενυδατική μάσκα. Μια καλή επιλογή για το ξηρό δέρμα είναι οι overnight masks , οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε τα συστατικά τους να εισχωρούν βαθύτερα και να δρουν καλύτερα ενώ εσείς κοιμάστε.