Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς υπέβαλε αίτηση προκειμένου να παυθεί ο πατέρας της από την επίβλεψη των οικονομικών προσωπικών της υποθέσεων, τις οποίες ελέγχει από το 2008.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τα εκατομμύρια της περιουσίας της αλλά ακόμα και πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Ο πατέρας της διάσημης τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς έχει προσωρινά υποχωρήσει από την διαχείριση του δεύτερου σκέλους, από τον Σεπτέμβριο του 2019, εξαιτίας προβλημάτων υγείας αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τα οικονομικά της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Ο Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του, η οποία εκτιμάται στα 51,9 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεργασία με το τραστ Bessemer, που ορίστηκε τον Φεβρουάριο συνυπεύθυνο κατόπιν αιτήματος της Σπίαρς.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε απορριφθεί πάντως αίτημα της για την καθολική απομάκρυνση του πατέρα της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε παλιότερα πει στο δικαστήριο πως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς φοβάται τον πατέρα της και δεν θα επέστρεφε στην επαγγελματική της καριέρα όσο εκείνος παρέμενε υπεύθυνος για τις προσωπικές υποθέσεις της.

Στην «αντίπερα όχθη» η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς, Βίβιαν Θορίν, έστρεψε τα βέλη της στη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, με φόντο το κίνημα #FreeBritney (Ελευθερία στη Μπρίτνεϊ) που εμφανίζει την τραγουδίστρια «αιχμάλωτη» μίας κατάστασης που δεν έχει επιλέξει.

«Αντιλαμβάνομαι πως κάθε ιστορία χρειάζεται έναν κακό, αλλά οι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ λάθος σε αυτή την περίπτωση», ισχυρίστηκε η Θορίν.

«Αυτή είναι μία ιστορία ενός υπερβολικά πιστού και αφοσιωμένου πατέρα που αγαπά την κόρη του και την έσωσε από μία απειλητική για τη ζωή της κατάσταση. Κάποιοι την έβλαπταν και την εκμεταλλεύονταν. Ο Τζέιμι της έσωσε τη ζωή».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τα τελευταία έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον Ingham επιβεβαιώνουν την δήλωση της Θορίν, πως η Σπίαρς διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει τον τερματισμό αυτής της ιδιότυπης κατάστασης διαχείρισης.

Προς το παρόν όμως, η τραγουδίστρια δεν έχει κάνει αίτηση για τον ολοκληρωτικό τερματισμό, παρά μόνο για την απομάκρυνση του πατέρα της από την διαχείριση.

Οι ακροάσεις και το πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears» έχουν φέρει στο προσκήνιο το καθεστώς διαχείρισης των υποθέσεων ατόμων με «φυσικούς ή πνευματικούς περιορισμούς».

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος της Σπίαρς, Samuel D Ingham III, ενημέρωσε δικαστήριο του Λος Άντζελες πως η διάσημη εντολέας του επιθυμεί την μονιμοποίηση της προσωρινής διαχειρίστριας Τζόντι Μοντγκόμερι στη θέση του Τζέιμι Σπίαρς.

Ο ρόλος της Μοντγκόμερι σε ό,τι αφορά την υγεία της Σπίαρς και την ασφάλειά της, της δίνει τον έλεγχο να «περιορίζει και να αποκόπτει» επισκέπτες, να διατηρεί φροντιστές και φρουρούς και να διεκδικεί περιοριστικούς όρους για υποθέσεις αστικού δικαίου εκ μέρους της ποπ τραγουδίστριας.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Σπίαρς θα συνεχιστεί τον Απρίλιο.