Πολλοί είναι οι λόγοι να επιλέξετε τον χορό προκειμένου να ενισχύσετε τη σωματική σας υγεία: ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, σας βοηθά να χάσετε βάρος, σας χαρίζει δύναμη και ισορροπία, ενώ παράλληλα αυξάνει την ευλυγισία σας. Ωστόσο, ο χορός έχει πολλά και σημαντικά οφέλη και για το μυαλό σας.

Ποια οφέλη προσφέρει ο χορός στο μυαλό σας

Καταπολεμά το στρες

Καθώς χορεύετε, τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) μειώνονται, ενώ παράλληλα, οι ορμόνες που συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η σεροτονίνη, αυξάνονται σημαντικά. Άλλωστε, η έντονη κίνηση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από την αγαπημένη σας μουσική, σας βοηθά να εκτονωθείτε και να αποβάλλετε την ένταση της καθημερινότητας.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η μουσική ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, ενώ ο χορός τα αισθητηριακά και κινητικά του κυκλώματα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ανάμεσα στα υπόλοιπα πλεονεκτήματά του βελτιώνει τη μνήμη σας και δυναμώνει τις νευρικές σας συνάψεις. Παράλληλα, η αεροβική άσκηση φαίνεται ότι μπορεί να αποτρέψει την απώλεια όγκου από τον ιππόκαμπο, το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη.

Ενισχύει τη συγκέντρωση

Όταν εκτελείτε μια προπόνηση χορού το ζητούμενο είναι να ακολουθήσετε τη χορογραφία. Και αυτή η διαδικασία απαιτεί αρκετή συγκέντρωση, αφού για να τα καταφέρετε πρέπει να συγχρονιστείτε με τις κινήσεις που βλέπετε.

«Ανεβάζει» τη διάθεση

Αν και ο χορός δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχοθεραπεία, μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσής σας, τόσο λόγω των ορμονών που απευλευθερώνονται όσο και της μουσικής.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση

Όταν έρχεστε σε επαφή με το σώμα σας, ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας και ο χορός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να το καταφέρετε αυτό.

Δείτε ένα workout για χορό στο σπίτι: