Όπως κάθε εποχή προσαρμόζετε την γκαρνταρόμπα σας και ανανεώνετε στο σπίτι σας, έτσι και η ρουτίνα περιποίησής σας χρειάζεται τις αλλαγές της. Προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όχι μόνο τον τύπο της επιδερμίδας σας αλλά και την εκάστοτε εποχή, αφού οι περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση του δέρματός σας. Ορίστε λοιπόν τι πρέπει να αλλάξετε στην περιποίησή σας αυτήν την εποχή.

*Τακτοποιήστε τα καλλυντικά σας

Κάθε άνοιξη κατεβάζετε τα πιο ελαφριά ρούχα σας και παράλληλα κρύβετε τα χειμωνιάτικα ρούχα και τα βαριά πανωφόρια. Δοκιμάστε να κάνετε ένα αντίστοιχο «συγύρισμα» και στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ σας. Βγάλτε από τα νεσεσέρ και τους αποθηκευτικούς χώρους όλα τα προϊόντα, πετάξτε όσα έχουν λήξει και μαζέψτε σε ένα σημείο όσα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, ώστε να τα δώσετε σε μια φίλη σας.

*Προσθέστε ένα απολεπιστικό προϊόν

Κατά τους χειμερινούς μήνες η επιδερμίδα τείνει να γίνεται πιο ξηρή και η συχνή απολέπιση μπορεί να την αφυδατώσει περαιτέρω, αφήνοντάς τη ερεθισμένη. Ωστόσο, την άνοιξη επανεμφανίζεται η λιπαρότητα της επιδερμίδας και έτσι θα χρειαστείτε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα σας.

*Μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας

Ο ήλιος λάμπει και τα πουλιά τιτιβίζουν, επομένως η αντηλιακή σας κρέμα είναι ακόμη πιο απαραίτητη αυτήν την περίοδο. Επιλέξτε μια αντηλιακή με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας και φροντίστε να την εφαρμόζετε και στον λαιμό και το ντεκολτέ σας.

*Πιείτε περισσότερο νερό

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και προκειμένου να ενισχύσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας χρειάζεστε περισσότερο νερό. Βάλτε στόχο τα περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να ενυδατώσετε εκ των έσω τον οργανισμό σας και να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

*Προσθέστε μια κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι απίστευτα λεπτό, οπότε η χρήση μιας κρέμας ματιών θα μειώσει το πρήξιμο και τις λεπτές γραμμές. Παράλληλα, φροντίστε να μη βγαίνετε από το σπίτι χωρίς τα γυαλιά ηλίου σας, ώστε να αποφύγετε τον σχηματισμό ρυτίδων.

*Αλλάξτε την ενυδατική σας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο αέρας του χειμώνα δημιουργούν στο δέρμα σας μεγαλύτερες ανάγκες σε ενυδάτωση. Ωστόσο, αυτήν την εποχή καλό είναι να επιλέξετε μια πιο ανάλαφρη ενυδατική σύνθεση, η οποία ενυδατώνει το δέρμα σας χωρίς να το «βαραίνει».