Τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν την τιμητική τους, γιατί χαρίζουν βαθιά θρέψη και λάμψη στην επιδερμίδα, τονίζουν το μαύρισμα, και προσφέρουν αντιοξειδωτική άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Ο λόγος για τα έλαια περιποίησης, που εφαρμόζονται σε επιδερμίδα και μαλλιά.

Κάποια από αυτά είναι πολυχρηστικά, που σημαίνει ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Κάποια άλλα έλαια περιποίησης είναι πιο εξειδικευμένα. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής και ποια η καλύτερη στιγμή της μέρας για να τα εφαρμόζουμε; Παρακάτω τα σημαντικότερα tips ομορφιάς για να αξιοποιούμε στο έπακρο όλες τις πολύτιμες ιδιότητες που μας προσφέρουν τα αγαπημένα μας έλαια περιποίησης.

Ελαιο περιποίησης στο πρόσωπο

Η καλύτερη στιγμή εφαρμογής: Το βράδυ μετά τον καθαρισμό, ώστε να έχουν τον χρόνο να απορροφηθούν σωστά από την επιδερμίδα, και να δράσουν κατά τη διάρκεια που κοιμόμαστε.

Η εφαρμογή:

  1. Ρίχνουμε 4-5 σταγόνες στις παλάμες μας και τις τρίβουμε μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο το έλαιο αποκτά τη θερμοκρασία του σώματος και απορροφάται καλύτερα.
  2. Ενώνουμε τις παλάμες και καλύπτουμε τη μύτη μας, εισπνέοντας βαθιά.
  3. Τοποθετούμε τις παλάμες στο μέτωπο και κάνουμε κυκλικές, ανοδικές κινήσεις προς τους κροτάφους για 30’.
  4. Στη συνέχεια, ακουμπάμε τις παλάμες στα μάγουλα και κάνουμε μασάζ από τα πλαϊνά της μύτης προς τα αυτιά, πιέζοντας ελαφρώς με τα ακροδάχτυλα.
  5. Επειτα κάνουμε το ίδιο στο πηγούνι και το περίγραμμα του προσώπου, και απαλά στον λαιμό. Ολοκληρώνουμε την εφαρμογή, πιέζοντας απαλά τα χέρια μας πάνω από την κλείδα, για να ενεργοποιήσουμε τη λέμφο και τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

Ελαιο περιποίησης στο σώμα

Η καλύτερη στιγμή εφαρμογής: Μετά το βραδινό ντους, σε νωπή επιδερμίδα.

Η εφαρμογή:

  1. Απλώνουμε το λάδι σώματος στις παλάμες μας και ξεκινάμε να κάνουμε ζωηρό μασάζ, από τις γάμπες και προς τα πάνω.
  2. Αφού εφαρμόσουμε το έλαιο σε όλο το σώμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο μασάζ, το οποίο βοηθήσει αφενός στην καλύτερη απορρόφηση και αφετέρου να διεγείρει τη μικρο-κυκλοφορία.

Ελαιο περιποίησης στα μαλλιά

Η καλύτερη στιγμή εφαρμογής: Μετά το λούσιμο, σε νωπά μαλλιά αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας, για να τιθασεύσουμε το φριζάρισμα και να χαρίσουμε λάμψη. Ωστόσο, το έλαιο για τα μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θεραπεία, πριν από το λούσιμο.

Η εφαρμογή:

Ρίχνουμε 5-6 σταγόνες στις παλάμες, τις περνάμε κατά μήκος των μαλλιών και χτενίζουμε με τα δάχτυλα. Ιδανικά, αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά.

Θεραπεία #1

Για ακόμα μεγαλύτερη θρέψη και επανόρθωση, αναμειγνύουμε λίγες σταγόνες ελαίου με μια μάσκα. Απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά, περιμένουμε όση ώρα απαιτεί η μάσκα και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.

Θεραπεία #2

Απλώνουμε το έλαιο από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες και τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη ή φοράμε ένα πλαστικό σκουφάκι. Περιμένουμε μία ώρα κι έπειτα λουζόμαστε. Έτσι τα μαλλιά αποκτούν απαλότητα και αντοχή στο σπάσιμο και την ψαλίδα.