Συχνά και χωρίς να το συνειδητοποιούμε καθώς εκφράζουμε τα συναισθήματα που βιώνουμε ή ακούμε όλα όσα νιώθουν οι άλλοι, τείνουμε να τα συγκρίνουμε, πράγμα που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν μας βοηθά στην πραγματικότητα καθόλου.

Γιατί τα συναισθήματα δεν συγκρίνονται;

«Αν το δούμε από την εγκεφαλική πτυχή, ο εγκέφαλός σας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά αν κάποιος βιώνει κάτι καλύτερο ή χειρότερο από εσάς. Θα έχετε συναισθήματα. πρόκειται να εμφανιστούν.

τα πράγματα που αισθάνεστε μπορεί να μην έχουν πάντα νόημα, πράγμα που είναι φυσιολογικό, αρκεί να μπορείτε τα αισθανθείτε και να τα επεξεργαστείτε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ειδικόςAmanda White.

Για να «επεξεργαστείτε» τα συναισθήματά σας, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε ποια είναι. «Εάν μπορείτε να τα διακρίνετε με σαφήνεια, τότε αυτό είναι το καλύτερο» εξηγεί.

Πώς θα τα διαχειριστούμε σωστά

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, εάν είστε κάποιος που δυσκολεύεται να εντοπίσει πώς αισθάνεστε, είναι να αρχίσετε να είστε περίεργοι για τις αισθήσεις του σώματός σας.

Οι συναισθηματικές μας καταστάσεις έχουν στην πραγματικότητα ξεχωριστές αισθήσεις που έρχονται μαζί τους. Αν αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε μια δεδομένη στιγμή, μην αποθαρρύνεστε.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και σταδιακά θα τα καταφέρετε» καταλήγει.