Η έντονη καθημερινότητα με τις αμέτρητες υποχρεώσεις «απαιτεί» να είστε στα καλύτερα σας, πάντα έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, το επόμενο project, το επόμενο απρόοπτο. Αυτό όμως, δεν είναι εφικτό αν αμελείτε την προσωπική σας φροντίδα, το δικό σας self-care.

Self-care σε ένα λεπτό

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους, που αμελούμε το self-care είναι ότι τείνουμε να πιστεύουμε ότι απαιτεί πολλές ώρες ενώ στην πραγματικότητα αρκούν μερικά λεπτά για να τα καταφέρουμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτές οι πρακτικές απαιτούν μόλις ένα λεπτό για να καταφέρετε να χαλαρώσετε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Ανάψτε ένα κερί

Το φως των κεριών μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ακόμα και αν τα πράγματα γύρω σας «τρέχουν». Μπορείτε να βάλετε ένα κεράκι κοντά στο νεροχύτη της κουζίνας ή το μπάνιο σας.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν φτιάχνετε γεύματα, πλένετε πιάτα, κάνετε ένα ντους ή απλώς πλένετε τα χέρια σας. Ακόμα και μια στιγμή ηρεμίας και χαλάρωσης είναι αρκετή για να δείτε διαφορετικά το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Εξασκηθείτε στην ανάσα στο κουτί

Αποτελεί μια εύκολη στην εκμάθηση τεχνική που αποδεικνύεται ότι βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν και να μειώσουν το άγχος.

Βασικά, εκπνέετε για 4 δευτερόλεπτα, κρατάτε την αναπνοή σας για 4 δευτερόλεπτα, εισπνέετε για 4 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κρατάτε την αναπνοή σας για 4 δευτερόλεπτα, επιβραδύνοντας την αρτηριακή σας πίεση και βοηθώντας σας να αισθανθείτε ήρεμοι.

Δώστε μια αγκαλιά

Είτε πρόκειται για τον σύντροφό σας, το παιδί ή το κατοικίδιό σας αγκαλιάστε το και κρατήστε τους στην αγκαλιά σας για περίπου ένα λεπτό. Το αγκάλιασμα είναι ωραίο. Και θα μπορούσαμε όλοι να αξιοποιήσουμε τα οφέλη του, όπως η ηρεμία και η συναισθηματική ασφάλεια.

(Χαμό)Γελάστε

Κάντε οτιδήποτε σας ευχαριστεί και ξέρετε ότι μπορεί να σας κάνει να χαμογελάστε ή και να γελάσετε με την ψυχή σας. Από το να δείτε μερικά memes στο διαδίκτυο έως και μικρά βιντεάκια, μπορείτε να ανακουφιστείτε έστω και προσωρινά από το άγχος.