Ακόμα και αν είστε χρόνια σύντροφοι, οι ειδικοί στον τομέα των σχέσεων επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να παραμελούμε τον ποιοτικό χρόνο που περνάμε μαζί του, καθώς έτσι παραμελούμε την σχέση και ο κίνδυνος της κόπωσης… κοντοζυγώνει.

Ποιοτικός χρόνος το κλειδί της ευτυχισμένης σχέσης

Βέβαια οι διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις δεν κλέβουν μόνο την ενέργειά μας αλλά μας αφήνουν και πολύ λίγο χρόνο για να τον αφιερώσουμε είστε στην προσωπική μας αυτό-φροντίδα είτε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αφού αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο δικό μας self – care, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε από κοινού με τον σύντροφό σας δίχως πολύ κόπο.

Ανανεώστε τους χώρους σας

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση σε ολόκληρο το σπίτι. Επιλέξτε ένα δωμάτιο, όπως το υπνοδωμάτιό σας και προσθέτοντας, αλλάζοντας ή αφαιρώντας ορισμένα αξεσουάρ, δώστε του νέο αέρα. Η διακόσμηση του τέλειου δωματίου δεν έχει να κάνει με τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

Πρόκειται για τον χρόνο που εσείς και ο σύντροφός σας ξοδεύετε μαζί αναδιοργανώνοντας, επανατοποθετώντας ή επανεκτιμώντας τις ανάγκες που έχετε για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή χώρο στο σπίτι σας.

Χορέψτε

Ειδικά αν έχετε να χορέψετε μαζί καιρό, τότε έχετε την κατάλληλη ευκαιρία να το κάνετε. Βάλτε λίγη μουσική, ο ρυθμός, το κομμάτι και το είδος δεν έχουν μεγάλη σημασία αρκεί να είναι τα αγαπημένα σας και αφήστε τα να σας συνεπάρουν.

Χορέψτε στην κουζίνα, το καθιστικό ή την βεράντα. Αν τα παιδιά είναι κοντά προσκαλέστε και εκείνα να χορέψουν μαζί σας και να απολαύσετε τραγουδώντας, μια μικρή οικογενειακή φιέστα.

Διαβάστε παρέα

Καθίστε στον αναπαυτικό καναπέ σας ή και στο κρεβάτι σας πάρτε τα αγαπημένα σας βιβλία ή περιοδικά και διαβάστε μαζί. Αν θέλετε να «σπάσετε» την μονοτονία, δοκιμάστε να διαβάσετε ο ένας στον άλλο για πράγματα που απολαμβάνετε και οι δύο εξίσου.

Ξεκινήστε τη δική σας ιδιωτική λέσχη βιβλίων για τους δυο σας. Συζητήστε τα βιβλία που διαβάζετε ενώ πίνετε τον απογευματινό σας καφέ ή τρώτε το αγαπημένο σας γεύμα.

Μια… «βόλτα» από τα παλιά

Αν μετράτε πολλά χρόνια κοινής πορείας, τότε σίγουρα θα έχετε πολλές αναμνήσεις για να θυμηθείτε και να γελάσετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναθεωρήσετε τη ζωή σας μαζί. Ξεκινήστε από πιο πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο και πλοηγηθείτε σε παλαιότερες.

Αν έχετε πολύ χρόνο μπροστά σας, τότε μπορείτε να ανοίξετε και τα φωτογραφικά σας άλμπουμ για μια πραγματική αναδρομή #throwback.