Ο Ιούνιος μπήκε, η θερμοκρασία έχει ανέβει κι ο καυτός ήλιος έχει κάνει την εμφάνισή του. Αν και η ζέστη (ειδικά σε συνδυασμό με τη μάσκα) είναι δύσκολη για όλους, όλες όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα ταλαιπωρούνται κάπως παραπάνω, αφού αυξάνεται η λιπαρότητα και η έκκριση σμήγματος. Ορίστε λοιπόν τα tips που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, χωρίς περιττή λιπαρότητα και σπυράκια.

*Αναζητήστε το κατάλληλο αντηλιακό

Όπως συνηθίζουμε να γράφουμε, η χρήση αντηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανεξαρτήτως εποχής ή καιρού. Φροντίστε ωστόσο να βρείτε μια αντηλιακή σύνθεση κατάλληλη για λιπαρό δέρμα, ώστε να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες γυαλάδες. Αν θέλετε να συνδυάσετε την αντηλιακή προστασία με την κάλυψη τυχόν ατελειών, επιλέξτε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα, κατάλληλη για τη λιπαρή επιδερμίδα.

*Βρείτε το σωστό καθαριστικό

Η λύση στην ανεπιθύμητη λιπαρότητα δεν είναι το να αυξήσετε τη συχνότητα που πλένετε το πρόσωπό σας, αφού το συχνό πλύσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος και κατ’ επέκταση προκαλεί την παραγωγή περισσότερου σμήγματος. Ο καθαρισμός του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα (μία το πρωί, μία το βράδυ) με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου που σέβεται το pH του δέρματος είναι επαρκής. Αν έχετε σπυράκια, προτιμήστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ.

*Επιλέξτε oil-free συνθέσεις για την ενυδάτωση του προσώπου σας

Ακόμη κι αν σας φαίνεται παράλογο, δεν πρέπει να σταματήσετε να ενυδατώνετε το λιπαρό, με τάση για ακμή δέρμα σας. Παραλείποντας την ενυδατική σας, το δέρμα σας θα αφυδατωθεί και θα καταλήξει να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη ακμή. Πρόκειται δηλαδή για έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος ευτυχώς μπορεί να διακοπεί. Θα χρειαστείτε μία ενυδατική, αλλά όχι μία οποιαδήποτε ενυδατική. Επιλέξτε μία μη φαγεσωρογόνα, oil-free ενυδατική σύνθεση που δεν φράζει τους πόρους και μείνετε μακριά από υλικά, όπως το ορυκτέλαιο, το βούτυρο κακάο, η λανολίνη και η βαζελίνη.

*Προμηθευτείτε ένα setting spray

Το setting spray θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό προϊόν μακιγιάζ, αφού έχει την ιδιότητα να κρατάει το μακιγιάζ αναλλοίωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, ψεκάστε το πρόσωπό σας με αυτό το θαυματουργό προϊόν και ξεχάστε το μακιγιάζ που «λιώνει» λόγω ζέστης και αυξημένης λιπαρότητας.

*Αποφύγετε τις υπερβολές

Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ιδρώτας δεν αγαπούν τις υπερβολές και το βαρύ μακιγιάζ. Ειδικά μάλιστα αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα και επιλέξτε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα μακιγιάζ που χαρίζουν ματ αποτέλεσμα.

Extra tip

Βρείτε μια μάσκα που επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει, ενώ παράλληλα σας παρέχει προστασία κατά του κοροναϊού. Για να το πετύχετε αυτό, η μάσκα πρέπει να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό σας, καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη χωρίς να σας σφίγγει. Όσον αφορά στο υλικό της, τα βαμβακερά υφάσματα είναι προτιμότερα, αφού είναι πιο φιλικά προς το δέρμα σε αντίθεση με τα συνθετικά.