Κοραλλί, κόκκινο, κίτρινο, baby blue, φούξια: Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κάνουμε μανικιούρ επιλέγοντας εντυπωσιακά βερνίκια που θα αναδείξουν το χρώμα που παίρνουμε από τον ήλιο. Αλλά και η διατήρησή του. Και ο Νο1 κανόνας για να επιτευχθεί η διάρκειά του είναι τα γερά νύχια. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία τους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες και συνήθειες που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε,  χαλάνε το μανικιούρ και βλάπτουν τα νύχια προκαλώντας  ξεφλούδισμα και σπάσιμο. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι αυτές καθώς και πώς μπορούμε να προλάβουμε τις συνέπειές τους.

#1 Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Ούτε τα νύχια γλιτώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του ήλιου. Όταν είμαστε στην πόλη, χρησιμοποιούμε αντηλιακό ή μια κρέμα με SPF στα χέρια. Στην παραλία, δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό και στα δάχτυλα των ποδιών.

#2 Το νευρικό χτύπημα των νυχιών στο τραπέζι ή στο πληκτρολόγιο

Οσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτή η συνήθεια φθείρει το μανικιούρ μας, επιταχύνοντας το ξεφλούδισμα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν γράφουμε αρκετή ώρα. Ετσι, καλό είναι να πληκτρολογούμε χτυπώντας τις άκρες των δαχτύλων και όχι των νυχιών.

#3 Οι δουλειές του σπιτιού

Ακόμα και αν δεν αφιερώνουμε πολλή ώρα, π.χ. όταν πλένουμε τα πιάτα, είναι βασικό να φοράμε γάντια. Μόνο έτσι προστατεύουμε τα χέρια και τα νύχια μας από τα απορρυπαντικά και τα χημικά που αφυδατώνουν την επιφάνεια των νυχιών και τα πετσάκια.

#4 Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικών

Εξαιτίας της πανδημίας είναι μία συνήθεια που αποτελεί αναγκαιότητα. Γι’ αυτό μετά το πλύσιμο και την απολύμανση των χεριών μας, τους απλώνουμε μία θρεπτική σύνθεση η οποία αποκαθιστά το pΗ του επιδερμιδικού φραγμού των χεριών. Παράλληλα όμως φροντίζει και τα νύχια.

#5 Η κολύμβηση στη θάλασσα ή στην πισίνα

Η πολύωρη παραμονή μας στο νερό με αλάτι ή το χλώριο αφαιρεί πιο γρήγορα το βερνίκι καθώς και τα προστατευτικά έλαια που θρέφουν τα νύχια. Το πρώτο μπορεί να αποφευχθεί αν επιλέξουμε ένα ημιμόνιμο βερνίκι. Επιπλέον μετά την κολύμβηση, ενυδατώνουμε τα χέρια μας, είτε με το αντηλιακό είτε με την αντίστοιχη ενυδατική κρέμα τους.