Τα πυκνά, φυσικά φρύδια είναι ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, επίσης σημαντικό είναι να έχουν σχήμα που τονίζει και ανασηκώνει το βλέμμα, ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και χαρίζει φρεσκάδα στην όψη μας. Ορίστε λοιπόν όσα πρέπει να προσέξετε.

Υπέροχα φρύδια σε 6 κινήσεις

1.Δεν τα αραιώνουμε

Όταν βγάζουμε τα φρύδια μας με το τσιμπιδάκι, φροντίζουμε να μην τα αραιώνουμε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το κανονικό πάχος του φρυδιού σύµφωνα µε το σχήµα και το ύψος του οστού μας. Κάθε 1-2 εβδοµάδες, ανάλογα µε την ταχύτητα ανάπτυξής τους, βγάζουμε προσεκτικά τις τριχούλες που βγαίνουν εκτός σχήµατος, χωρίς να πειράζουμε το πάνω µέρος των φρυδιών, γιατί µπορεί να χαλάσουμε άθελά μας το τόξο τους. Επίσης, καλό είναι 3 φορές τον χρόνο να επισκεπτόμαστε µια ειδικό που θα φροντίζει για την οµοιοµορφία τους.

2.Κονταίνουμε τις τρίχες με ψαλιδάκι

Βρέχουμε με λίγο νερό τα φρύδια μας και τα χτενίζουμε προς τα πάνω. Με προσεκτικές κινήσεις κόβουμε οριζόντια τις πιο μακριές τρίχες, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν το φυσικό σχήμα των φρυδιών μας.

3.Αναδεικνύουμε το φυσικό μας σχήμα

Έχουμε κατά νου ότι το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να δείχνει φυσικό. Παρατηρούμε λοιπόν από ποιο σημείο ξεκινούν να γίνονται πιο πυκνά και πού οι τρίχες δείχνουν χωρίς νόημα. Ακόμη, προσέχουμε το κόκαλο του ματιού. Ορισμένες γυναίκες έχουν εκ φύσεως πιο λεπτά σχηματισμένα φρύδια και άλλες το αντίθετο. Δεν προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό, έχει να κάνει με το τι ταιριάζει στο δικό μας πρόσωπο.

4.Αποφεύγουμε τις υπερβολές

Δεν βγάζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας, ιδίως εκεί από όπου ξεκινούν (στην περιοχή της εσωτερικής γωνίας του ματιού, πάνω από τη μύτη) και εκεί όπου τελειώνουν, γιατί έτσι αλλοιώνεται το τόξο του φρυδιού, τα μάτια φαίνονται μικρότερα και η μύτη μας μεγαλύτερη.

5.Απλώνουμε λαδάκι

Κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο απλώνουμε λίγο λάδι (καστορέλαιo / ελαιόλαδο / αμυγδαλέλαιο) κάνοντας μασάζ στα φρύδια μας. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο πυκνά.

6.Τα τονίζουμε με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Αν τα φρύδια μας είναι πολύ λεπτά και απλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε το πάχος τους με φυσικό τρόπο, τότε επιλέγουμε ένα μολύβι φρυδιών στο χρώμα των φρυδιών σας και συμπληρώνουμε τα κενά ανάμεσα στις τρίχες. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τα φρύδια μας προς τα πάνω με το ειδικό βουρτσάκι που διαθέτουν αυτά τα μολύβια.