Τα μαλλιά μας σπάνε με το παραμικρό και μοιάζουν να μη μακραίνουν με τίποτα, ο όγκος τους μειώνεται αισθητά και η ψαλίδα είναι μια πάγια κατάσταση.

Μπορούμε άραγε να αντιστρέψουμε αυτό το φαινόμενο και να αλλάξουμε μια για πάντα την υγεία και την όψη των μαλλιών μας; Δυστυχώς, έχουμε και καλά και κακά νέα. Αν η τρίχα σπάσει, το αποτέλεσμα δεν διορθώνεται. Όμως, η επιφανειακή ζημιά μπορεί να διορθωθεί και να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξασθένησή της.

7 βασικά tips φροντίδας για άμεσα αποτελέσματα στα αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά

1. Τακτικό «καθάρισμα»

Κόβουμε τις άκρες περίπου κάθε οκτώ εβδομάδες. Επίσης εφαρμόζουμε έλαια ή ορούς με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να αποτρέπουν την εμφάνιση ψαλίδας.

2. Φροντίδα με κερατίνη

Η πρωτεΐνη αυτή είναι ένα φυσικό, βασικό συστατικό των μαλλιών μας που τα αναδομεί από το εσωτερικό τους. Μπορούμε να κάνουμε θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο ή να επιλέγουμε συνθέσεις με κερατίνη ώστε να περιποιούμαστε μόνες μας τα μαλλιά μας. Ή μπορούμε να κάνουμε και τα δυο συνδυαστικά.

3. Μάσκα

Η ενισχυμένη αυτή σύνθεση χαρίζει απαραίτητα ενεργά συστατικά και έλαια που επιδιορθώνουν τα μαλλιά και τα κάνουν ξανά υγιή και απαλά.

4. Σωστό σκούπισμα

Ταμπονάρουμε τα μαλλιά με μια πετσέτα και σε καμία περίπτωση δεν τα τρίβουμε, γιατί όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα.

5. Πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων

Η συγκεκριμένη τεχνολογία στεγνώνει τα μαλλιά παγιδεύοντας την υγρασία μέσα στην τρίχα, αποτρέποντας έτσι το φριζάρισμα και χαρίζοντας περισσότερη λάμψη.

6. Σίδερο ισιώματος με κεραμική επίστρωση

Χάρη σε αυτήν, η θερμότητα μοιράζεται ομοιόμορφα και η συσκευή γλιστράει καλύτερα στα μαλλιά, ταλαιπωρώντας τα λιγότερο.

7. Σύνθεση που προστατεύει από τη θερμότητα

Η εξειδικευμένη σύνθεση «ντύνει» την τρίχα θωρακίζοντάς την από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τριχόπτωση και σπάσιμο: Πώς συνδέονται;

Σε αυτή την περίπτωση συμβαίνουν δυο τινά: είτε η εσωτερική δομή της ρίζας αποδυναμώνεται οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, είτε η τρίχα σπάει στα μήκη λόγω των εξωτερικών επιθέσεων και του styling. Και οι δύο αυτές διαδικασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των τριχών και την απώλεια της ζωντάνιας των μαλλιών. Πέρα από τη χρήση των σωστών προϊόντων περιποίησης, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά μασάζ στο τριχωτό σας. Αυτό θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία επιτρέποντας στο αίμα να μεταφέρει στα τριχοθυλάκια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.