Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για τις ρουτίνες ή τα προϊόντα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε, προκειμένου να φροντίζουμε σωστά την επιδερμίδα μας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ολοκληρώνετε «ατελείωτες» λίστες για να πετύχετε την σωστή περιποίηση του προσώπου. Αντ’αυτού μπορείτε να περιοριστείτε σε βασικά σημεία «κλειδιά», που θα σας γλυτώσουν πολύτιμο χρόνο.

Τι πρέπει να κάνετε καθημερινά

Καθαρισμός κάθε βράδυ

Ίσως το βασικότερο μέτρο προστασίας και περιποίησης της επιδερμίδας είναι ο καθαρισμός προσώπου το βράδυ, προκειμένου να βγάλουμε το μακιγιάζ που φοράμε ολόκληρη την ημέρα. Βγάζοντας το μακιγιάζ σας, καθαρίζετε το πρόσωπο από ιδρώτα ή βακτήρια, που ενδεχομένως να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεχνάτε να φοράτε το αντηλιακό σας, μιας και η υπεριώδης ακτινοβολία έχει βλαβερές επιδράσεις στο δέρμα, με τις γνωστότερες να περιλαμβάνουν την φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Μάλιστα, ειδικοί αναφέρουν ότι το 80% της γήρανσης της επιδερμίδας ενδεχομένως να οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Μην το παρακάνετε

Ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε αλλά το υπερβολικό πλύσιμο ή η τακτική χρήση καθαριστικών και κυρίως αντισηπτικών έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των λιπιδίων από την επιδερμίδα και κατά συνέπεια την αδυναμία συγκράτησης νερού από την κεράτινη στιβάδα.

«Σύμμαχοι» της καλής επιδερμίδας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες συνήθειες θα πρέπει να αποφεύγετε και ποιες να υιοθετήσετε, προκειμένου να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας.

Γυμναστική: Η γυμναστική τονώνει ολόκληρο το σώμα και μαζί το δέρμα, αυξάνοντας την ελαστικότητά του, προλαμβάνοντας τις ρυτίδες και βοηθώντας το να παραμένει υγιές, όμορφο και σφριγηλό.

Ύπνος: Οι μαύροι κύκλοι και το θαμπό δέρμα είναι μερικά από τα σημάδια της αϋπνίας. Κλείστε το κινητό ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή και προσπαθήστε κάθε βράδυ να κοιμάστε την ίδια ώρα, ώστε να μην διαταράσσεται το πρόγραμμα του ύπνου σας.