Είμαστε επισήμως στην εποχή του χρόνου που τα apps του κινητού μας που μας θύμιζαν να πιούμε νερό, είναι 100% άχρηστα. Μπουκαλάκια, ποτήρια και κούπες γεμίζουν ασταμάτητα με διαφόρων ειδών ροφήματα ως όπλα εναντίον του καύσωνα, και οι περισσότεροι έχουμε ήδη αρχίσει να βαριόμαστε την αέναη επανάληψη των ίδιων και των ίδιων γεύσεων.

Αν έχεις ήδη επιχειρήσει να δώσεις στο νερό σου ένα twist προσθέτοντας κομματάκια φρούτων, έχεις δοκιμάσει όλους τους πιθανούς χυμούς και αναψυκτικά που δεν ταιριάζουν όμως με τη γενικότερη διατροφή σου και ακόμη δεν έχεις βρει το μαγικό φίλτρο για τις καυτές μέρες που ήρθαν και θα συνεχίσουν να έρχονται, ίσως η απάντηση που ψάχνεις να συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Cocktails χωρίς αλκοόλ.

Γιατί να βάλεις στη ζωή σου τα κοκτέιλ που άφησαν έξω το αλκοόλ και κράτησαν μόνο τη γεύση;

Για να έχεις τη δροσιά τους

Τριμμένος πάγος, PERRIER®, φρέσκα φρούτα: Ο οργανισμός σου σίγουρα θα ενθουσιαστεί με την ξαφνική ανάσα δροσιάς που θα του χαρίσεις. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το αλκοόλ που περιλαμβάνεται στα… πατροπαράδοτα κοκτέιλ, σε αφυδατώνει.

Γιατί κοίτα έξω, έχει πιάσει καλοκαίρι

Υπάρχει κάτι που να λέει «καλοκαίρι» όσο ένα λαχταριστό κοκτέιλ; Και πίστεψέ μας, το γεγονός αυτό καμία σχέση δεν έχει με το αλκοόλ. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να βραδιάσει για να νιώσεις έτσι: Τα cocktails χωρίς αλκοόλ μπορούν να σου φέρουν ένα ποτήρι… διακοπές ακόμη και στο γραφείο.

Γιατί θέλουν μόνο το καλό σου

Λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τις αλκοολούχες εκδοχές τους – αλλά και σε σχέση με πολλά αναψυκτικά-, φρέσκα φρούτα με όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και, φυσικά, πλήρης απαλλαγή από τις παρενέργειες του αλκοόλ: Όχι κουρασμένα ξυπνήματα, όχι αφυδάτωση, όχι χανγκόβερ σε θάλασσες και ακτές.

Γιατί σου φτιάχνουν το κέφι

Νόστιμα, εφευρετικά, γεμάτα χρώμα και με αμέτρητες δυνατότητες για πειραματισμούς και διακόσμηση. Τι άλλο να κάνουν τα cocktails χωρίς αλκοόλ για να δώσουν χρώμα στις μέρες στην πόλη – αλλά και στο νησί; Μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου: Πρόσθεσέ τα στο… μενού του brunch σου και θα δεις τα μάτια των φίλων σου να λάμπουν.

Τρεις συνταγές που κλέβουν την παράσταση

PERRIER® SPRITZ: Φυσαλίδες και εσπεριδοειδή

Οι φυσαλίδες του PERRIER® παντρεύονται άριστα με τις γεύσεις από σαγκουίνι και πορτοκάλι που σε ξετρελαίνουν.

.

Τι θα χρειαστείς

40ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

20ml σιρόπι από σαγκουίνι

50ml Tonic Water

150ml PERRIER®

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα ποτήρι κρασιού πρόσθεσε τον φυσικό χυμό που θα έχεις ήδη σουρώσει, το σιρόπι σαγκουίνι και το τόνικ. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε με παγωμένο PERRIER® και πρόσθεσε πάγο. Γάρνιρέ το με μια φλοίδα από πορτοκάλι και απόλαυσέ το τις μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες.

FANCY LEMONADE: Για φρουτένιες ημέρες

Γλυκόξινο, εξωτικό και αφρώδες, το FANCY LEMONADE είναι αυτό που χρειάζεσαι σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

.

Τι θα χρειαστείς

40ml Sweet n Sour (δηλαδή, ένα μείγμα που αποτελείται από ίσα μέρη ζάχαρη και χυμό λεμόνι)

1 κ.σ. διάφορα φρούτα του δάσους

150ml PERRIER®

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα ποτήρι, σπάσε 4-5 φρούτα του δάσους (π.χ. βατόμουρα και μύρτιλλα) με ένα muddler. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα 40ml Sweet n Sour και το παγωμένο PERRIER®. Το μόνο που μένει είναι να βάλεις τον πάγο και να γαρνίρεις με δύο κύβους λεμονιού.

CUCUMBER MULE: Ο καλύτερος φίλος σου στον καύσωνα

Ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να απολαύσεις στις πιο καυτές ώρες τις ημέρας, η μη αλκοολούχα εκδοχή του διάσημου κοκτέιλ θα σου προσφέρει όλη την ενυδάτωση του αγγουριού, αλλά και την πικάντικη νότα του τζίντζερ.

.

Τι θα χρειαστείς

30ml σιρόπι αγγουριού

20ml φυσικό χυμό λεμονιού

1 κύβο φρέσκο τζίντζερ

150ml PERRIER®

Πώς θα το φτιάξεις

Σπάσε τον κύβο φρέσκου τζίντζερ σε ένα ποτήρι με ένα muddler, για να απελευθερώσει τα φανταστικά του αρώματα. Πρόσθεσε το σιρόπι αγγουριού και τον φυσικό χυμό λεμονιού. Τοποθέτησε μια λεπτοκομμένη λωρίδα αγγουριού κάθετα στο ποτήρι και πρόσθεσε τον πάγο. Συμπλήρωσε με παγωμένο PERRIER® και ανακάτεψε κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.

Πειραματίσου

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να απολαύσεις ένα cocktail χωρίς σταγόνα αλκοόλ. Εξοπλίσου με αγαπημένα σου υλικά, γαρνιτούρες και βάσεις, όπως το PERRIER® που με τις έντονες φυσαλίδες του θα αναδείξει τις γεύσεις των υλικών που θα συνδυάσεις. Από εκεί και έπειτα, το μόνο που μένει είναι να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει.