Είτε απολαύσατε ένα χορταστικό γεύμα είτε στραφήκατε στα αγαπημένα σας comfort foods και τελικά το… παρακάνατε, μπορεί τελικά να καταναλώσετε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να αφομοιώσει το σώμα σας, με αποτέλεσμα την δυσπεψία και το ενοχλητικό φούσκωμα. Ένας τρόπος όμως, για να διευκολύνετε την πέψη σας είναι να καταναλώσετε μια κούπα τσάι από τα ακόλουθα βότανα:

Χαμομήλι για καλύτερη δυσπεψία

Το χαμομήλι είναι γεμάτο αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που το καθιστούν χρήσιμο πεπτικό βοήθημα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της διάρροιας, της ναυτίας, του αερίου και των ελκών του στομάχου.

Έχει ήπια γεύση και είναι ιδανικό τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Μάραθος

Ο μάραθος χρησιμοποιείται ως λαχανικό, βότανο αλλά και ως μπαχαρικό. Ο βολβός, χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικά πιάτα, ενώ τα φύλλα, συνήθως πασπαλίζονται σε σαλάτες ή σούπες για να προσθέσουν μια αλμυρή, αλλά πιο ήπια γεύση.

Έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καθιστούν αυτούς τους σπόρους εξαιρετικά αποτελεσματικούς για τη δυσπεψία, επισημαίνουν οι ειδικοί. Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι σπόροι μάραθου περιέχουν σημαντική ποσότητα ινών που συμβάλλουν στην εύκολη πέψη και στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Μέντα

Ένα βασικό συστατικό σε πολλά κοκτέιλ, την λεμονάδα, και σε ορισμένα μαγειρικά πιάτα, η μέντα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπράυνση του πεπτικού συστήματος. Ηρεμεί τους μύες του στομαχιού που αναστατώνονται και μπορεί να σας βοηθήσει στο φούσκωμα και στην δυσπεψία.

Γενικά, όλοι οι τύποι μέντας θεωρούνται καλοί για διαταραχές του στομάχου. Ωστόσο, η μέντα και το δυόσμο χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς τους, αναφέρουν οι ειδικοί.