Ακόμα και αν ο σύντροφός σας αποτελεί το άλλο σας μισό, σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι οι τσακωμοί ανάμεσά σας συμβαίνουν έως και πολύ συχνά. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αφού όπως φαίνεται, όταν γίνονται συχνά, μπορούν να ανανεώσουν την σχέση και να τονώσουν την σύνδεση ανάμεσά σας.

Οι τσακωμοί έχουν και τα καλά τους

Όταν γίνετε σωστά, ο τσακωμός έχει μια μαθησιακή εμπειρία για εσάς και τον σύντροφό σας που συμβάλλει στην βελτίωση της σχέσης σας.

Σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε για την σχέση

Οι τσακωμοί αποτελούν ένα σημάδι για να προσδιορίσετε εάν ο σύντροφός σας εξακολουθεί να είναι μαζί σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι σύντροφοι που είναι πρόθυμοι να περάσουν από το άβολο σημείο της διαφωνίας και του διαπληκτισμού εξακολουθούν να επενδύουν στην επιτυχία της σχέσης τους.

Ισχυροποιούν την σύνδεση μεταξύ σας

Όταν οι σύντροφοι τσακώνονται μέσα σε συνθήκες όμως, που επιτρέπουν την ειλικρινή και ανοιχτή έκφραση, χωρίς σκληρά λόγια, μπορούν να ενισχύσουν το δεσμό τους.

Με τους δύο συντρόφους να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση της διαφωνίας, υπάρχει άνεση στο να γνωρίζουμε ότι οι τσακωμοί μπορούν να αντιμετωπιστούν ωριμάζοντας και χωρίς να διακινδυνεύσουμε το μέλλον της σχέσης.

Μαθαίνετε περισσότερα για τον σύντροφό σας

Κάπου στη διαδικασία της έκφρασης των παραπόνων σας και της παροχής διευκρινήσεων για οτιδήποτε έχει απορία ο σύντροφός σας και οι δύο μαθαίνετε κάτι νέο ο ένας για τον άλλον. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί και οι δύο αλλάζετε και εξελίσσεστε, οπότε είναι λογικό να έχετε και νέα στοιχεία να ανακαλύψετε ο ένας για τον άλλον.

Την ώρα της κρίσης θυμηθείτε..

Θυμηθείτε ότι αγαπιέστε: Όσο εκνευρισμένοι ή στεναχωρημένοι και αν είστε, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλο ως εχθρό. Κρατήστε στο μυαλό σας πώς είναι η επαφή σας υπό φυσιολογικές συνθήκες και, αν μπορείτε, υπενθυμίζετέ του ανά διαστήματα ότι τον αγαπάτε.

Μην κάνετε σήμερα αυτό που μπορείτε να αναβάλετε για αύριο: Ακόμη και αν κάνετε δέκα χρόνια διαλογισμό, άνθρωπος είστε. Κάποια στιγμή η ένταση θα νικήσει και δεν θα σας επιτρέπει να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό, ειδικά αν ο σύντροφός σας δεν βοηθάει με τη συμπεριφορά του.

Παρατηρήστε το σώμα σας για ενδείξεις ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Τέτοιες είναι η ταχυκαρδία, το σφίξιμο στο στομάχι, τα χέρια που αρχίζουν και τρέμουν. Ζητήστε του να διακόψετε τη συζήτηση για λίγα λεπτά ή ακόμη και μέχρι την επόμενη μέρα.

Εκμεταλλευτείτε το χρόνο: Για κάποιους από εμάς, αυτά τα διαλείμματα στους καβγάδες θυμίζουν βασανιστήριο.

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεπεράσουμε. Αντί να σκέφτεστε ξανά και ξανά τι ειπώθηκε εκείνη την ώρα ή οτιδήποτε έχει πάει στραβά στη σχέση σας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χρησιμοποιήστε αυτό το διάστημα της νηνεμίας για να αποφύγετε την επερχόμενη καταιγίδα.

Κάντε πράγματα που σας χαλαρώνουν – ιδίως αν συμπεριλαμβάνουν κίνηση – και προσπαθήστε να καθαρίσετε λίγο τη σκέψη σας, ώστε να είστε σε θέση να ξαναπιάσετε τη συζήτηση από καλύτερο σημείο την επόμενη φορά.