Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι το αντηλιακό προκειμένου να προστατέψουμε το δέρμα μας από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Τι γίνεται όμως με το after sun;

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας έχει αυξημένες ανάγκες περιποίησης, αφού ο ήλιος, το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας το ταλαιπωρούν, αφήνοντάς το πολλές φορές ερεθισμένο και αφυδατωμένο. Γι’ αυτό μετά από την έκθεση στον ήλιο ο υδρολιπιδικός φραγμός της επιδερμίδας μας έχει ανάγκη από ενυδατικά συστατικά και λιπίδια ώστε να διατηρήσει τη συνοχή του και να εμποδίσει την απώλεια υγρασίας. Σε περίπτωση μάλιστα που νιώθουμε το δέρμα μας να καίει ή έχουμε αίσθηση τραβήγματος, χρειαζόμαστε αποτελεσματική και άμεση ανακούφιση. Τα after sun προϊόντα έρχονται να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το δέρμα μας το καλοκαίρι, χαρίζοντάς του όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Τι μας προσφέρει ένα after sun;

* Ενυδάτωση

Η γλυκερίνη αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που συναντάμε σε after sun συνθέσεις, καθώς δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας πάνω στην επιδερμίδα. Ένα ακόμη ενυδατικό συστατικό είναι το υαλουρονικό οξύ, που επαναφέρει την υγρασία στην επιδερμίδα.

*Ανάπλαση

Το after sun βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, επαναφέροντας την απαλότητά της. Τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, το βούτυρο καριτέ και το έλαιο κακάο είναι μερικά από τα πιο σημαντικά αναδομητικά και μαλακτικά συστατικά.

*Ανακούφιση

Τα εκχυλίσματα από καλέντουλα και χαμομήλι, η αλλαντοΐνη, η αλόη βέρα και η πανθενόλη δρουν ως καταπραϋντικοί παράγοντες, διεγείροντας την αναγέννηση των κυττάρων, ανακουφίζοντας από τους ερεθισμούς και διατηρώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

*Λάμψη

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (π.χ. το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το πυρίτιο) που περιέχουν οι after sun συνθέσεις καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και ενισχύουν τη λάμψη του δέρματος.

*Προστασία

Τα αντιοξειδωτικά των after sun προϊόντων εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό συστατικό των after sun είναι η βιταμίνη Ε.

*Έντονο μαύρισμα

Περιέχουν φωτοανακλαστές (μικροσκοπικά σωματίδια λάμψης), οι οποίοι τονίζουν το μαύρισμά μας.

*Χαλάρωση

Τα after sun αναδίδουν την αίσθηση θαλασσινής αύρας, η οποία μετατρέπει την περιποίηση του δέρματός μας σε μια χαλαρωτική διαδικασία.

Πώς θα επιλέξουμε σωστά after sun

  • Ενώ το οινόπνευμα βοηθά τη σύνθεση να διεισδύσει πιο γρήγορα στο δέρμα, μερικές φορές μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα μας. Επομένως, αν στη λίστα συστατικών βλέπουμε ότι το οινόπνευμα και το άρωμα αναγράφονται πρώτα, τότε πρέπει να προσέξουμε.
  •  Οι συνθέσεις με αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία, όπως και αυτές που περιέχουν συντηρητικά (βενζοϊκό νάτριο και σορβικό κάλιο).