Λέμε «ναι» στη λάμψη, «ναι» στη φρέσκια όψη, «ναι» στις γυαλάδες σε στρατηγικά σημεία. Λέμε όμως «όχι» στην υπερβολική λιπαρότητα και στην κακώς εννοούμενη γυαλάδα που λιώνει το μακιγιάζ μέσα σε λίγη ώρα και μπλοκάρει τους πόρους με περιττό σμήγμα.

Επτά κινήσεις µατ… για µατ όψη, χωρίς ατέλειες, η οποία αψηφά την υψηλή θερµοκρασία. Αυτή είναι η ιδανική διαδικασία περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσουµε για να έχουµε φυσική λάµψη µεν, χωρίς υπερβολική λιπαρότητα δε.

Επιλέγουμε ένα καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα

Θέτουμε τις σωστές βάσεις περιποίησης, πάντα με καθαρή επιδερμίδα. Επιλέγουμε μία σύνθεση με ενεργό άνθρακα ή άργιλο ή αν έχουμε τάση για σπυράκια, με σαλικυλικό οξύ. Ετσι καθαρίζουμε σε βάθος τους πόρους και απομακρύνουμε την περιττή λιπαρότητα.

Προσαρμόζουμε ανάλογα την ενυδάτωσή μας

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε ένα booster ή ένα ελαφρύ σέρουμ με αντιοξειδωτικά στοιχεία που επαναφέρει την υγιή φωτεινή όψη του δέρματος, ενώ συμβάλλει στη μείωση των πόρων. Αφού απορροφηθεί, απλώνουμε την ενυδατική σύνθεση.

Επιλέγουμε μια πιο ελαφριά από εκείνη που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, συνήθως οι ιδανικές για την επιδερμίδα με υπερβολική λιπαρότητα και τάση για γυαλάδες είναι σε μορφή τζελ, που βασίζεται στο νερό.

Τέλος, το βράδυ, εφαρμόζουμε μια αντίστοιχη ελαφριά σύνθεση νύχτας σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας τις περιοχές όπως το πιγούνι και η μύτη που παρουσιάζουν υπερβολική λιπαρότητα και διεσταλμένους πόρους.

Αντικαθιστούμε το μέικ απ μας με ένα πιο ελαφρύ

Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε μέικ απ, αποφεύγουμε τις κρεμώδεις συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για παράλληλη ενυδάτωση ή αντιγήρανση και προτιμάμε μία oil free για ματ αποτέλεσμα που διαρκεί, χωρίς γυαλάδες. Εναλλακτικά, αντί για μέικ απ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία CC κρέμα ή μία ενυδατική με χρώμα που χαρίζει ένα ομοιόμορφο διακριτικό χρώμα.

Αν ωστόσο επιθυμούμε να συνεχίσουμε με το μέικ απ που φοράμε και τον χειμώνα, τότε πριν από την εφαρμογή του, σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, απλώνουμε ένα primer για ματ όψη που ελέγχει την λιπαρότητα.

Δεν αποφεύγουμε το αντηλιακό

Είναι αλήθεια ότι η λάθος σύνθεση θα «βαρύνει» την επιδερμίδα και θα της προκαλέσει ατέλειες. Γνωρίζατε όμως ότι η σωστή θα προστατεύσει την επιδερμίδα και παράλληλα θα βοηθήσει στη διατήρηση της ματ όψης;

Βάζουμε στην τσάντα μας ένα ενυδατικό σπρέι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε βλέπουμε ότι γυαλίζουμε, φρεσκάρουμε το πρόσωπό μας με μια κίνηση. Απλά ψεκάζουμε με ένα mist και το αφήνουμε να απορροφηθεί. Μόλις το mist έρθει σε επαφή με το δέρμα αρχίζει να δρα, συσφίγγοντας τους πόρους και επαναφέροντας τη φρεσκάδα και τη ματ όψη. Επιλέγουμε μια σύνθεση με ιαματικό νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, θειικό ψευδάργυρο, που έχει σμηγματορυθμιστική, αντιφλεγμονώδη, επουλωτική και αντιοξειδωτική δράση και χλωριούχο νάτριο.

Ακολουθούμε τους επαγγελματίες αισθητικούς

Μία με δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε μια σπέσιαλ περιποίηση στην επιδερμίδα μας όπως θα την απολαμβάναμε σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Πιο συγκεκριμένα:

-Κάνουμε απολέπιση με ένα απαλό πίλινγκ που απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους και την περιττή λιπαρότητα χωρίς να ξηραίνει. Η απολέπιση δεν βοηθάει μόνο στον έλεγχο των γυαλάδων, αλλά κάνει και τις καλλυντικές συνθέσεις που εφαρμόζουμε πολύ πιο αποτελεσματικές.

-Στη συνέχεια απλώνουμε μία μάσκα με μεταλλικά στοιχεία που τραβά σαν μαγνήτης την περιττή λιπαρότητα και τους ρύπους που φράζουν τους πόρους, και αφήνει μια δροσερή αίσθηση στην επιδερμίδα.

Προσέχουμε τι τρώμε

Για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αντιμετωπίζουμε ολιστικά την περιττή λιπαρότητα.

Εκτός λοιπόν από την καλλυντική περιποίηση προσέχουμε και τη διατροφή μας.

Το υπερβολικό αλκοόλ και τα πικάντικα φαγητά είναι μεν θελκτικά, όμως ενδέχεται να αυξήσουν τη λιπαρότητα, μιας και διαστέλλουν τα αγγεία, και προκαλούν εφίδρωση.

Καλό είναι αφενός να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους σε μία με δύο φορές την εβδομάδα, αφετέρου να αυξήσουμε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στη μείωση της παραγωγής σμήγματος.