«Η ομορφιά ορίζεται από το πώς αισθάνεσαι, και αυτό καθρεφτίζεται στα μάτια σου. Δεν είναι κάτι σωματικό». Τάδε έφη η Σοφία Λόρεν. Αφού, λοιπόν, από αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου κρίνεται η εικόνα μας, η ηλικία, αλλά και η ψυχική μας διάθεση, καλό θα ήταν να του δώσουμε τη δέουσα προσοχή.

Πάτα… το πόδι της χήνας

Η αντιηλιακή προστασία, το άφθονο νερό, ο υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής και τα γυαλιά ηλίου είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοί μας που θα εμποδίσουν την εμφάνιση της ρυτίδας που μοιάζει με το γράμμα V ή αλλιώς το «πόδι της χήνας». Φυσικά, δεν παραμελούμε τον καλύτερό μας φίλο, τον ύπνο, καθώς και τη συστηματική εφαρμογή τοπικών συνθέσεων με υαλουρονικό οξύ.

Ποιο απ’ όλα;

Τζελ, κρέμα ή serum; Ιδού το τρίλημμα, ποιο απ’ όλα να διαλέξουμε. Το θέμα όμως δεν είναι η υφή της σύνθεσης αλλά η ίδια η σύνθεση, ανάλογα με τις ατέλειες που θέλουμε να περιποιηθούμε. Ωστόσο, πολλές καινούργιες συνθέσεις είναι πολυλειτουργικές, δηλαδή καταπολεμούν περισσότερα από ένα συμπτώματα (π.χ. μαύρους κύκλους και ρυτίδες). Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, επιλέγουμε εκείνο το προϊόν που έχει την πιο ευχάριστη σύνθεση.

«Μη μας… πρήζεις»

Αν το θέμα μας είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια, τότε αναζητούμε τους ενόχους στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αλκοόλ, στα ξενύχτια, και στο πολύ αλάτι. Τι κάνουμε; Αντιμετωπίζουμε τα παραπάνω προβλήματα, ενώ παράλληλα πίνουμε άφθονο νερό και ψάχνουμε καλλυντικές συνθέσεις με διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη, το τζίνσενγκ, το Ginkgo biloba, και με εκχύλισμα από αγγούρι, που διώχνουν τα υγρά και τις τοξίνες μέσω της λέμφου.

Τα βλέπουμε όλα μαύρα;

Μετά την ηλικία των 40 ετών, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, με αποτέλεσμα να διακρίνονται πιο εύκολα τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλείται η δυσχρωμία που αποκαλούμε «μαύροι κύκλοι». Ωστόσο, αν το φαινόμενο το έχουμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, τότε οφείλεται στα γονίδια – κάποιος από τους προγόνους μας είναι ο ένοχος! Οι λευκαντικοί παράγοντες, όπως η βιταμίνη C και παράγωγα της βιταμίνης Α, θα διορθώσουν σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους.

Tips για λαμπερό βλέμμα

  • Πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να διατηρούμε ελαστικό το δέρμα.
  • Ελαττώνουμε το κάπνισμα, γιατί καταστρέφει το κολλαγόνο.
  • Φοράμε γυαλιά ηλίου.
  • Κοιμόμαστε επαρκείς ώρες. Διαφορετικά, οι σακούλες στα μάτια θα είναι αναπόφευκτες.
  • Όταν κάνουμε ντεμακιγιάζ, δεν τρίβουμε την περιοχή των ματιών, αλλά σκουπίζουμε απαλά με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με μια διφασική λοσιόν.
  • Χρησιμοποιούμε ειδικές συνθέσεις σχεδιασμένες για την περιοχή των ματιών και των βλεφαρίδων.