Όσο κι αν αγαπάμε τον καλοκαιρινό ήλιο και τη θάλασσα, δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε ότι έχουν και αρκετές επιπτώσεις στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας, όπως η αφυδάτωση και το ξεφλούδισμα. Έτσι, μετά τις διακοπές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υιοθετήσουμε την κατάλληλη beauty routine, ώστε να επανορθώσουμε την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Περιποίηση προσώπου

Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που είναι πιθανό να εκδηλωθούν μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν επαναφέρουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μας, κινδυνεύουμε να εμφανίσουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Φροντίζουμε να πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα απαλό καθαριστικό και αποφεύγουμε τα ισχυρά καθαριστικά που ξηραίνουν περισσότερο το δέρμα. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα ή ένα ενυδατικό σέρουμ, τα οποία μπορούμε να φυλάμε στο ψυγείο, ώστε να δροσίζουν το δέρμα μας κατά την εφαρμογή.

Για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να απορροφηθούν βαθύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης, κάνουμε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα με ένα ήπιο απολεπιστικό με μικρούς κόκκους.

Σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση του δέρματός μας παίζουν οι μάσκες, οι οποίες θρέφουν και περιποιούνται βαθιά την επιδερμίδα μας.

Περιποίηση σώματος

Για το ντους επιλέγουμε ένα καθαριστικό που ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Παράλληλα, δεν ξεχνάμε την απολέπιση του σώματός μας 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να επιτρέψουμε στα ενυδατικά προϊόντα να εισχωρήσουν καλύτερα. Μάλιστα, έτσι παρατείνουμε και το μαύρισμα που με τόσο κόπο αποκτήσαμε.

Έχοντας κάνει απολέπιση, έχουμε προετοιμάσει το δέρμα μας ώστε να απορροφήσει σε βάθος όλες τις ωφέλιμες ουσίες του γαλακτώματος. Επιλέγουμε μια σύνθεση με ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες, όπως το βούτυρο καριτέ, τα φυσικά λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, το υαλουρονικό οξύ, η αλόε βέρα, η βιταμίνη Ε και η πανθενόλη.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε εκ των έσω τον οργανισμό μας πίνοντας άφθονο νερό.

Περιποίηση μαλλιών

Ο ήλιος τείνει να διασπά τις φυσικές χρωστικές ουσίες της τρίχας, οι οποίες την προστατεύουν από τους εξωτερικούς παράγοντες. Ετσι, τα μαλλιά γίνονται πιο ευάλωτα και σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ξεθωριάζουν, αφυδατώνονται, γίνονται τραχιά στην υφή και σπάνε εύκολα. Πέρα από το να κλείσουμε ένα ραντεβού για κούρεμα και θεραπεία στο κομμωτήριο, μπορούμε να περιποιηθούμε και μόνες μας τα μαλλιά μας.

Φροντίζουμε λοιπόν να προμηθευτούμε ένα σαμπουάν με ενυδατικούς παράγοντες, εφαρμόζουμε στη συνέχεια conditioner και 2-3 φορές την εβδομάδα δεν ξεχνάμε να τους απλώνουμε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.

Καλό είναι να αποφεύγουμε το πιστολάκι, πόσω μάλλον την πρέσα ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες. Η θερμότητα ταλαιπωρεί περαιτέρω την τρίχα και στην περίπτωση που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, εφαρμόζουμε πρώτα ένα προϊόν που προστατεύει από αυτήν.

Μετά το λούσιμο, απλώνουμε ενυδατικό λαδάκι στις άκρες των μαλλιών μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά. ‘Aλλωστε, τι καλύτερο από τα ανέμελα, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά που μας βοηθούν να διατηρήσουμε το καλοκαιρινό μας mood!