Μπορεί να το θεωρούμε ένα έξτρα ή αχρείαστο βήμα για την περιποίησή μας, όμως είναι γεγονός ότι τo face mist αποτελεί ένα πολυχρηστικό ισχυρό καλλυντικό που διεκδικεί επάξια μία θέση στην καθημερινή μας φροντίδα, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας μας: ενυδατώνει και ανακουφίζει ακόμα και την πιο αφυδατωμένη, μεγιστοποιεί την απορροφητικότητα των συνθέσεων που εφαρμόζουμε στη συνέχεια, χαρίζει λάμψη, αποτρέπει από τα ξεσπάσματα της λιπαρής επιδερμίδας κ.ά.  Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευεργετικές ιδιότητές του:

#1 Για να αναζωογονήσουμε την επιδερμίδα

Ένα ψέκασμα στο πρόσωπο και αμέσως αισθανόμαστε δροσιά και αναζωογόνηση είτε όταν κάνει ζέστη είτε μετά τη γυμναστική ή ακόμα και όταν είμαστε στο γραφείο και θέλουμε να τονωθούμε.

#2 Για να τονώσουμε και να σφραγίσουμε την υγρασία στα κύτταρα

Το χρησιμοποιούμε μετά τον καθαρισμό και πριν από το σέρουμ για να αυξήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Επίσης μπορούμε να το εφαρμόζουμε και στα ενδιάμεσα βήματα της ενυδάτωσής μας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη λάμψη και πιο φρέσκια όψη.

#3 Για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των άλλων καλλυντικών

Η υγρασία που προσφέρει στο δέρμα λειτουργεί ως αγωγός που διοχετεύει βαθύτερα τα ωφέλιμα συστατικά της σύνθεσης που θα του εφαρμόσουμε. Ετσι  ψεκάζουμε το πρόσωπο και τον λαιμό μας με το face mist και στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα.

#4 Για να απομακρύνει το περιττό σμήγμα

Μία σύνθεση με συστατικά όπως θειϊκός ψευδάργυρος (zinc) είναι ιδανικό για τη λιπαρή / μεικτή επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί δίνει αίσθηση φρεσκάδας, απορροφά τη λιπαρότητα, δρα προληπτικά ενάντια στις ατέλειες και επαναφέρει το ματ αποτέλεσμα.

#5 Για ανακούφιση από ερεθισμούς

Ένα face mist με ιαματικό νερό, πλούσιο σε μεταλλικά και ιαματικά στοιχεία μειώνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς και ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό.

#6 Για να κάνουμε το μακιγιάζ να φαίνεται πιο φυσικό

Αφού ολοκληρώσουμε το λουκ (και μετά την πούδρα), το χρησιμοποιούμε για το φινίρισμα. Το face mist βοηθάει τις συνθέσεις του μακιγιάζ να ενσωματωθούν με την επιδερμίδα, κάτι που αποτελεί βασικό μυστικό επιτυχίας για μία φρέσκια, φυσική, λαμπερή όψη.