Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε ως νέοι δρομείς είναι να μάθετε να τρέχετε μεγαλύτερες αποστάσεις, δίχως να κουράζεστε, να «καίτε» ή να τραυματίζετε τους μυς σας, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ταχύτητα που τρέχετε. Καθώς προσπαθείτε να βγείτε από τα όριά σας, είναι πιθανό να συναντήσετε ορισμένα… εμπόδια.

Για να τα ξεπεράσετε, δοκιμάστε τα ακόλουθα μυστικά:

Τρέξιμο διατηρώντας ψηλά τον κορμό

Προσπαθήστε καθώς τρέχετε να διατηρείτε τον κορμό σας σφιχτό και ψηλά για να αποφύγετε την «βύθιση» στο βηματισμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υψηλότερες δυνάμεις αντίδρασης στο έδαφος και μειωμένο ρυθμό, επισημαίνει η προπονήτρια Megan Roche.

Γείρετε ελαφρά προς τα μπροστά

Εστιάζοντας σε μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, χωρίς να λυγίζετε την μέση σας, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, θα μπορείτε να κάνετε πιο σταθερά βήματα και να έχετε καλύτερο βηματισμό.

Χαλαρώστε τον βηματισμό σας

Η χαλάρωση είναι το κλειδί για την επίτευξη τρεξίματος με ελαφριά και γρήγορα βήματα. Πριν ξεκινήσετε, το τρέξιμό σας, δοκιμάστε να χαλαρώσετε το πρόσωπό σας αλλά και το σαγόνι σας. Χαλαρώστε τους ώμους σας και προοδευτικά ολόκληρο το σώμα.

Εστιάστε στο πλήρες εύρος κίνησης

Η πλήρης κινητικότητα του ισχίου, του αστραγάλου και της μπάλας του ποδιού διασφαλίζει ότι το πόδι σας μπορεί ταλαντεύεται εξίσου μπροστά και πίσω από τον κορμό του σώματός σας, που αποτελεί το κέντρο της μάζας σας, επισημαίνει η προπονήτρια Megan Roche, σημειώνοντας ότι έτσι μπορείτε να τρέχετε πιο γρήγορα.