Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων και των αλλαγών. Πιθανότατα λοιπόν σκέφτεστε να κλείσετε ραντεβού για κούρεμα, ώστε να επανορθώσετε τα μαλλιά σας μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού. Ορίστε λοιπόν όσα πρέπει να ξέρετε αν έχετε λεπτά μαλλιά.

Τι να προσέξετε στο κούρεμά σας

Δοκιμάστε ένα καρέ στο μήκος των ώμων ή οποιοδήποτε είδος αυστηρού στυλ για να δημιουργήσετε μια πιο πλούσια εμφάνιση.

Καλό είναι να αποφύγετε το υπερβολικό layering, καθώς το φιλάρισμα μπορεί να αφαιρέσει όγκο από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται αρκετά επίπεδα και άτονα. Προτιμήστε λοιπόν να διατηρήσετε όλα τα μαλλιά στο ίδιο μήκος.

Επίσης, το micro-trim (το διακριτικό δηλαδή κούρεμα στις άκρες των μαλλιών) είναι ένα άλλο υπέροχο κούρεμα για λεπτά μαλλιά. Άλλωστε, απλά το να απομακρύνετε τις πιο ταλαιπωρημένες άκρες από τα μαλλιά σας κάθε έξι εβδομάδες μπορεί να τα βοηθήσει να φαίνονται πιο πυκνά και υγιή.

Τι να προσέξετε στο styling

Όσον αφορά στο styling, δοκιμάστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα για να δημιουργήσετε όγκο στις ρίζες. Αφού σηκώσετε το κεφάλι σας προς τα πάνω, ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας ή με μια βούρτσα και αφήστε τις ρίζες όπως είναι για να δημιουργήσετε περισσότερο όγκο.

Τι να προσέξετε στο χρώμα τους

Το χρώμα που επιλέγετε μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Αποφύγετε οτιδήποτε υπερβολικά μονοδιάστατο και προτιμήστε λεπτές, φυσικές ανταύγειες σε διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις, ώστε να χαρίσετε βάθος στα μαλλιά και να μη δείχνουν πολύ λεπτά.