Για μέγιστη αποδοτικότητα στην δουλειά χρειάζεστε δύο πράγματα: δυνατή συγκέντρωση και εγρήγορση. Βάση σε αυτά είναι η καλή, θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε τα σνακ σας ή να αφήνετε τα γεύματά σας για το τέλος της ημέρας.

Τα σνακ μπορούν να τονώσουν την παραγωγικότητά σας, να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού αλλά και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την σιλουέτα σας, αρκεί να επιλέξετε υγιεινά τρόφιμα στις σωστές αναλογίες.

Μερικές από τις καλύτερες ιδέες για σνακ στην δουλειά, περιλαμβάνουν:

Χούμους και καρότα

Το παραδοσιακό χούμους είναι φτιαγμένο από ρεβίθια και σησαμέλαιο, επομένως περιέχει φυτική πρωτεΐνη καθώς και καλά λιπαρά όπως και φυτικές ίνες. Τα καρότα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και καλίου, οπότε ο συνδυασμός τους κάνει ένα σούπερ θρεπτικό και ισορροπημένο σνακ.

Όσον αφορά τις θερμίδες, το μισό φλιτζάνι χούμους έχει περίπου 200-300 θερμίδες, ενώ οκτώ baby καρότα έχουν μόνο 30 περίπου θερμίδες.

Ένα μικρό σάντουιτς

Ένα κανονικό μεσημεριανό σάντουιτς είναι πιθανώς πολύ μεγάλο για ένα απογευματινό σνακ, οπότε φτιάξτε μια μικρότερη εκδοχή του. πιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως, πολλά λαχανικά και ίσως μια φέτα ή δύο ζαμπόν ή άπαχο στήθος γαλοπούλας. Ένα μικρό σάντουιτς όπως αυτό προσφέρει πολλές βιταμίνες και μέταλλα με λιγότερες από 300 θερμίδες.

Ένα εξίσου υπέροχο σάντουιτς είναι αυτό που συνδυάζει φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και μαρμελάδα με ψωμί ολικής αλέσεως.

Ποπ-κορν

Το ποπ κορν «μετράει» ως δημητριακό ολικής αλέσεως και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Έχει λίγες θερμίδες αρκεί να μην το καλύψετε με λιωμένο βούτυρο. Περίπου ένα σακουλάκι έχει περίπου 400 θερμίδες. Αν το απλό ποπ κορν ακούγεται βαρετό, πασπαλίστε τυρί παρμεζάνα ή μείγματα καρυκευμάτων από πάνω.

Μείγμα ξηρών καρπών

Ένα μείγμα ξηρών καρπών συνήθως περιλαμβάνει και αποξηραμένα φρούτα και πιθανώς και δημητριακά. Αποτελεί ένα από εκείνα τα σνακ που μπορείτε να κρατήσετε στο συρτάρι του γραφείου σας για λίγες ημέρες, οπότε είναι ωραίο να τα έχετε μαζί σας αν δεν έχετε ψυγείο.

Επειδή μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι σημαντικό να προσέχετε τις ποσότητες που καταναλώνετε, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.