Οι απαιτητικές συνθήκες της καθημερινότητάς μας, οι εξωτερικοί βλαβεροί παράγοντες, αλλά και το άγχος που αντιμετωπίζουμε αποδυναμώνουν την ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας και φυσικά το μικροβίωμά της. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνει κουρασμένη, με ανομοιόμορφη υφή, αφυδατωμένη, χωρίς ισορροπία ή ερεθισμένη και ξηρή, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι «ασφυκτιά». Τα συμπτώματα αυτά καθιστούν σαφές ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχύσουμε την καθημερινή μας περιποίηση. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην επιδερμίδα όλα εκείνα τα συστατικά προκειμένου να επαναφέρουμε την όμορφη όψη της και πάνω από όλα την ισορροπία της.

Τι είναι το μικροβίωμα

Αποτελείται από το άθροισμα όλων των μικροοργανισμών, ωφέλιμων και παθογενών, που βρίσκονται φυσιολογικά σε κάθε επιδερμίδα. Όταν το μικροβίωμα  αποσταθεροποιείται, σημαίνει ότι η ισορροπία μεταξύ των «καλών» και «κακών» βακτηρίων έχει διαταραχθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της άμυνας του δέρματος και τις βλάβες από τους απειλητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τα συστατικά που αποκαθιστούν την ισορροπία της επιδερμίδας

Το βήμα που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στην όψη και στην κατάστασή της είναι μία σύνθεση και ιδανικά ένας ορός με ειδικά μελετημένους παράγοντες οι οποίοι θα δυναμώσουν τον προστατευτικό φραγμό της.

Τι ψάχνουμε

Ένα καλλυντικό με προβιοτικά, και μάλιστα σε υδατοδιαλυτή μορφή για να απορροφάται άμεσα, όπως ένας ορός ή booster. Τα προβιοτικά θα αναδομήσουν το υγιές οικοσύστημα βακτηριδίων στο δέρμα μας και θα επαναφέρουν το pH του σε φυσιολογικά επίπεδα. Ταυτόχρονα μία τέτοια σύνθεση ενισχύει την άμυνα της ευαίσθητης επιδερμίδας και καταπραϋνει τυχόν ερεθισμούς.

Αλλα συστατικά μέσα στη σύνθεση που δρουν συμπληρωματικά:

-Ανακουφιστικοί παράγοντες, όπως το χαμομήλι και η πανθενόλη

-Μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και πυρίτιο που θρέφουν και δυναμώνουν τα κύτταρα.

-Βιταμίνες. Μία εξαιρετική περίπτωση είναι η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3), που συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών διεγείροντας τη σύνθεση κολλαγόνου.

Πώς το εισάγουμε στην περιποίησή μας

Το χρησιμοποιούμε καθημερινά μετά τον καθαρισμό, αφού ταμπονάρουμε το πρόσωπό μας, και πριν από οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό.

Τι θα παρατηρήσουμε σταδιακά

* Η επιδερμίδα ηρεμεί

* Οι ορατοί ερεθισμοί μειώνονται

* Η αίσθηση δυσφορίας υποχωρεί

* Αυξάνεται η αίσθηση άνεσης και λάμψης