Η αερόβια άσκηση είναι ένας σημαντικός σύμμαχός σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αερόβια άσκηση ονομάζεται κάθε άσκηση κατά τη οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια τη γρηγορότερη καύση θερμίδων. H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους παλμούς σας. Η πιο πρακτική εκδοχή της μετά το περπάτημα ή το τρέξιμο; Η σκάλα.

Μπορείτε να την βρείτε εύκολα και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Κάθε είδους έντονη δραστηριότητα, όπως το ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε σκαλιά, θα εντείνει την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας περισσότερο στα άκρα σας.

Με απλά λόγια: Κάνετε το σώμα σας να δουλεύει λίγο πιο σκληρά και αυτή η επιπλέον προσπάθεια έρχεται με μια σειρά από οφέλη.

Το ανεβοκατέβασμα σε σκάλα όχι μόνο τονώνει τους μυς της οπίσθιας αλυσίδας αλλά βελτιώνει επίσης και την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Μερικές προπονήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

Προπόνηση HIIT δέκα λεπτών

Μην περιμένετε απλώς να περπατάτε πάνω και κάτω από τις σκάλες σε αυτήν την προπόνηση. Αυτό το βίντεο σας οδηγεί σε υπερυψωμένα βήματα, αναπηδήσεις, sprints αλλά και σανίδες. Για να τα καταφέρετε δείτε το βίντεο:

Απλή προπόνηση 20 λεπτών

Αυτή η απλή (αλλά όχι εύκολη) προπόνηση σας καθοδηγεί σε μια ολοένα και πιο απαιτητική προπόνηση καθώς περνά ο χρόνος. Στην διαδικασία της προπόνησης θα ανεβείτε 25 σκαλοπάτια και θα τα κατεβείτε, στην συνέχεια θα ανεβείτε 50, θα τα κατεβείτε και πάλι και στο τέλος θα ανεβείτε 75.

Για μια επιπλέον πρόκληση, δοκιμάστε να παραλείψετε ένα βήμα.

Προπόνηση 20 λεπτών για προχωρημένους

Εάν έχετε συνηθίσει τις προπονήσεις σε σκάλα και η φυσική σας κατάσταση είναι σε καλά επίπεδα, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο δύσκολη προπόνηση για μια νέα πρόκληση. Αυτή η προπόνηση θα σας οδηγήσει σε αναπηδήσεις σε σκαλοπάτια, άλματα ακόμα και σανίδες.