Γνωρίζουμε ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το πρώτο βήμα για να αυξήσουμε το συνολικό αίσθημα ευεξίας στην καθημερινότητά μας. Τι πρέπει όμως, να περιλαμβάνει; Αν και οι ακόλουθες τροφές δεν καλύπτουν όλες τις θρεπτικές σας ανάγκες, συμπεριλαμβάνοντάς τις στην διατροφή σας όσο το δυνατόν συχνότερα θα αποκομίσετε πολλά και διαφορετικά οφέλη.

Ποια superfoods χρειάζεται κάθε γυναίκα;

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Στόχος: 3 έως 5 μερίδες την εβδομάδα

Πώς σας βοηθά: Το γιαούρτι κι οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν έχει υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, περιέχει υγιή βακτήρια, γνωστά και ως προβιοτικά, που σας προστατεύουν ποικιλοτρόπως, μειώνοντας προβλήματα που σχετίζονται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τις φλεγμονώδεις διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου έλκους στομάχου και κολπικών λοιμώξεων.

Λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σαρδέλες και σκουμπρί

Στόχος: 2 με 3 μερίδες κάθε εβδομάδα

Πώς σας βοηθούν: Τα λιπαρά ψάρια όχι μόνο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία της μεμβράνης κάθε κυττάρου στο σώμα μας, αλλά βοηθούν επίσης στην προστασία μας από μια σειρά από βασικές απειλές για την υγεία.

Μερικές από αυτές τις απειλές περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, υπέρταση, κατάθλιψη, πόνο στις αρθρώσεις και μια σειρά από ασθένειες που συνδέονται με φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένου του λύκου και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Οι προστατευτικές του ιδιότητες αποδίδονται στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Φασόλια

Στόχος: 3 έως 4 μερίδες κάθε εβδομάδα

Πώς σας βοηθούν: Χαμηλά σε λιπαρά, τα φασόλια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και μπορεί να έχουν προστατευτικές ιδιότητες έναντι των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου του μαστού. Τα φασόλια μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στη σταθεροποίηση των γυναικείων ορμονών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Cancer, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φασόλια γενικά, και οι φακές ειδικότερα, μπορεί να έχουν προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine, οι ειδικοί διαπίστωσαν μια σύνδεση μεταξύ της χαμηλότερης συχνότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και της υψηλότερης πρόσληψης οσπρίων, όπως μπιζέλια, φασόλια και φακές.