Ακόμη κι αν δεν πιστεύουμε ότι τα φρύδια είναι η… κορνίζα του προσώπου, το σωστό σχήμα και πάχος τους μπορεί πράγματι να εναρμονίσει τα χαρακτηριστικά μας, να ανασηκώσει το βλέμμα μας και να κάνει την όψη μας πιο νεανική. Φέτος η τάση θέλει τα φρύδια όσο πιο φυσικά και επιμελώς ατημέλητα γίνεται. Αν τα δικά μας είναι ήδη πυκνά, απλώς εφαρμόζουμε ένα ειδικό τζελ φρυδιών που θα κρατήσει τις τρίχες σε ανοδική τάση ή απλώς τις χτενίζουμε προς τα πάνω. Αν πάλι έχουμε αραιά φρύδια, προτού εφαρμόσουμε το ειδικό τζελ, γεμίζουμε τα κενά με ένα μολύβι ή σκιά στη φυσική απόχρωσή τους.

5 tips για υπέροχα φρύδια

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

#1 Προμηθευόμαστε ένα καλό τσιμπιδάκι φρυδιών και το διατηρούμε καθαρό

Επενδύουμε σε ένα καλό τσιμπιδάκι φρυδιών ώστε να απομακρύνουμε εύκολα ακόμα και την πιο μικρή τριχούλα, χωρίς να τραυματίζουμε την επιδερμίδα στην περιοχή. Έπειτα από κάθε χρήση, απολυμαίνουμε το εργαλείο για να απομακρύνουμε τυχόν βακτηρίδια.

#2 Αποφεύγουμε τις υπερβολές

Τα τελευταία χρόνια η μόδα θέλει τα φρύδια πυκνά. Γι’ αυτό φροντίζουμε να είμαστε πολύ προσεκτικές στον σχηματισμό τους. Ιδανικά επισκεπτόμαστε μια ειδικό για να μας δώσει το κατάλληλο σχήμα και πάχος για τη δομή του προσώπου μας.

#3 Τα χρωματίζουμε

Τα ειδικά τζελ φρυδιών θα δώσουν την επιθυμητή απόχρωση στα φρύδια μας και θα χαρίσουν όγκο ακόμα και στην πιο λεπτή τρίχα, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο πυκνά και καλοσχηματισμένα. Επιλέγουμε την απόχρωση των φρυδιών σε αναλογία με το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών μας.

#4 Τα περιποιούμαστε

Αν τα φρύδια μας είναι υπερβολικά λεπτά εφαρμόζουμε κάθε βράδυ μια περιποιητική σύνθεση, που θα τα ενυδατώσει και θα βελτιώσει τον ρυθμό ανάπτυξης και την υγεία τους. Έτσι προτού κοιμηθούμε απλώνουμε με μία μπατονέτα λίγο ελαιόλαδο ή ένα ειδικό προϊόν στα φρύδια μας και το αφήνουμε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

#5 Κλείνουμε ραντεβού με μία brow expert

Το brow lamination αποτελεί την τελευταία τάση για «γεμάτα» καλοσχηματισμένα φρύδια και φυσικό αποτέλεσμα, εναρμονισμένο με τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου. Μάλιστα, έγινε γρήγορα δημοφιλές μιας και μπορεί να αντικαταστήσει το τατουάζ και το microblending, με πολύ μικρότερο κόστος. Σε κάθε περίπτωση, μια brow expert μπορεί να μας συμβουλεύσει σχετικά καθώς και να εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα.