Μήπως η τελευταία κίνησή μας πριν βγούμε από το σπίτι είναι να βάλουμε άρωμα, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά διαπιστώνουμε ότι δε μυρίζουμε τίποτα; Για να το αποφύγουμε και να παρατείνουμε τη διάρκεια του για ώρες, ακολουθούμε τον παρακάτω αλάνθαστο κανόνα.

Ενυδατώνουμε καλά το δέρμα μας

Ενισχύουμε τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας προκειμένου να συγκρατούν τις αρωματικές νότες. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διαρκέσει περισσότερο ένα άρωμα. Ετσι μετά το ντους, απλώνουμε στο σώμα μια πλούσια ενυδατική σύνθεση που θα σφραγίσει την υγρασία στους πόρους και ταυτόχρονα θα βοηθήσει το eau de parfum ή το eau de toilette να διαρκέσει ώρες. Δεν ξεχνάμε να απλώσουμε την κρέμα στα σημεία που συνήθως βάζουμε άρωμα, όπως οι καρποί, ο λαιμός, οι  κλειδώσεις των χεριών.

Extra tip: Μια προτεινόμενη εναλλακτική για να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο είναι να χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική λοσιόν από την ομώνυμη σειρά του αρώματος.

Bonus: Η πλούσια ενυδάτωση δυναμώνει και τον επιδερμικό φραγμό με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο ανθεκτικό και λιγότερο επιρρεπές στους ερεθισμούς και το ξεφλούδισμα από το κρύο, που παρατηρούνται τον χειμώνα.

Μήπως δεν μυρίζουμε το άρωμα μας; Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να νομίζουμε ότι δε μυρίζει το άρωμά μας αλλά οι γύρω μας να επιμένουν ότι μοσχομυρίζει. Τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση; Οι ειδικοί εξηγούν ότι όσο πιο συχνά φοράμε ένα συγκεκριμένο, τόσο συνηθίζουμε τη μυρωδιά του. Ένα φαινόμενο που ονομάζεται μερική ανοσμία.

Η λύση

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι να αλλάζουμε συχνά αρώματα. Δηλαδή μπορούμε να αποκτήσουμε μία συλλογή 3-4 συνθέσεων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και να τις εναλλάσσουμε, ανάλογα με τη διάθεσή μας, την ώρα της ημέρας και την εποχή του χρόνου.  Για παράδειγμα, τη μία μέρα χρησιμοποιούμε ένα λουλουδάτο γλυκό άρωμα, την επόμενη ένα με ξύλα και μπαχάρια κ.ο.κ. Επίσης, ο χειμώνας ενδείκνυται για να φοράμε πιο βαριές συνθέσεις, ενώ το καλοκαίρι είναι προτιμότερες οι υδάτινες, ελαφριές. Ο συνδυασμός της ζέστης με τα φυσικά έλαια που εκκρίνει η επιδερμίδα μας μπορεί να κάνουν δυσάρεστο το αποτέλεσμά του.