Η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με την κούραση της καθημερινότητας, την ελλιπή ή λάθος περιποίηση αλλά και το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να κάνουν την όψη σας να δείχνει πιο θαμπή και το βλέμμα κουρασμένο και άτονο. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα μάτια σας παραμένουν στιγμιαία κλειστά μόνο για το 10% των ωρών που είστε ξύπνιοι.

Αν λοιπόν νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησής σας έτσι ώστε να στοχεύει στην ανακούφισή τους. Οι παρακάτω 4 κινήσεις μπορούν να αναζωογονήσουν την περιοχή και να σας χαρίσουν μια πιο ξεκούραστη όψη.

#1 Κρέμα ματιών

Μετά τον πρωινό καθαρισμό, και πριν από την εφαμοργή της ενυδατικής προσώπου, απλώστε στα μάτια μια εξειδικευμένη σύνθεση, σε μορφή κρέμας ή gel, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, η οποία δυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό της περιοχής, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και δρα κατά του οιδήματος ή και των ρυτίδων.

Πώς θα την εφαρμόσετε:

Απλώστε μικρή ποσότητα σύνθεσης ταμποναριστά γύρω από τις κόγχες των ματιών και στα βλέφαρα. Χρησιμοποιώντας τον παράμεσo, κάντε ταμποναριστές κινήσεις από μέσα προς τα έξω μέχρι να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό η σύνθεση.

#2 Eye Patches

Τα eye patches έχουν γίνει μεγάλη beauty τάση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Η εφαρμογή συσφιγκτικών και ενυδατικών eye patches 15 λεπτά πριν το μακιγιάζ θα χαρίσει στο βλέμμα σας την πολυπόθητη λάμψη και αναζωογόνηση. Διαφορετικά, μπορείτε να απλώσετε ένα serum ματιών ώστε να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και το πρήξιμο.

#3 Οφθαλμικές σταγόνες ματιών

Όταν είστε άυπνοι τα μάτια σας είναι ξηρά, βλέπετε θολά και γενικότερα νιώθετε μια δυσφορία, με αποτέλεσμα να τα τρίβετε ή να κάνετε γκριμάτσες. Οι σταγόνες που ενυδατώνουν και λιπαίνουν τους οφθαλμούς αποδεικνύονται σωτήριες, ιδίως για όσους χρησιμοποιούν φακούς επαφής. Επίσης, κάνουν το λευκό των ματιών να φαίνεται λευκότερο.

#4 Φυσική συνταγή

Eίναι η κλασική συνταγή που έκαναν και οι γιαγιάδες μας για να ξεκουράσουν το βλέμμα τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά.