Ενας γρήγορος τρόπος για να βελτιώσουμε την ποιότητα στο δέρμα μας είναι η αρωματοθεραπεία. Συνδυάζοντας τις κατάλληλες μαλάξεις στο πρόσωπο και το σωστό αιθέριο έλαιο, θα νιώσουμε άμεση αναζωογόνηση και ψυχολογική τόνωση, και θα αποκτήσουμε μία ανανεωμένη, λαμπερή και όμορφη επιδερμίδα. Ας δούμε αναλυτικά τον τρόπο.

Τι κάνουμε

  1. Μετά τον καθαρισμό, ιδανικά το βράδυ ώστε να χαλαρώσουμε και να αυξήσουμε τα οφέλη της διαδικασίας, επιλέγουμε το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας.
  2. Ανοίγουμε το καπάκι του ελαίου και εισπνέουμε βαθιά.
  3. Εφαρμόζουμε 5-7 σταγόνες σε πρόσωπο και λαιμό και με τα δάχτυλα απλώνουμε ομοιόμορφα τη σύνθεση.
  4. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω.
  5. Ασκούμε ελαφριά πίεση ταμποναριστά γύρω από την περιοχή των ματιών.
  6. Κατεβάζουμε απαλά τις παλάμες μας στον λαιμό και πιέζουμε με τα δάχτυλα στις κλείδες, για να ενεργοποιήσουμε τη λέμφο.

Ποιο αιθέριο έλαιο να επιλέξουμε

Ανάλογα με το συστατικό που επιλέγουμε, ενυδατώνουμε την επιδερμίδα ή αντίθετα αντιμετωπίζουμε τη λιπαρότητα, ανακουφίζουμε από ερεθισμούς, καταπολεμάμε τα πρώτα σημάδια γήρανσης ή τις ρυτίδες. Παράλληλα όμως μειώνουμε το στρες και προάγουμε την αποτοξίνωση των κυττάρων.

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η απευθείας εφαρμογή των αιθέριων ελαίων πάνω στο δέρμα γιατί προκαλούν ερεθισμούς. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τα αραιώνουμε σε κάποιο φυτικό έλαιο βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο ή η χοχόμπα κ.ά.

Ωστόσο μία άλλη λύση είναι να επιλέξουμε έτοιμα ελιξίρια εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

*Για να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα σημάδια γήρανσης, ιδανικό είναι ένα ελιξίριο με αιθέριο έλαιο από μανταρίνι το οποίο χαρίζει φωτεινότητα, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βιταμίνη E.

*Για τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες, επιλέγουμε ένα έλαιο με rosehip oil, δηλαδή με έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο, ή γιασεμί το οποίο αναζωογονεί και επαναφέρει τη φυσική λάμψη στην επιδερμίδα.

*Αν έχουμε ευαίσθητο τύπο, επιλέγουμε ένα αιθέριο έλαιο περιποίησης με χαμομήλι απαλλαγμένο από parabens, ορυκτά έλαια, φθαλικές ενώσεις και φορμαλδεϋδη.

*Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ιδανικό για τη θαμπή επιδερμίδα και την απαλλαγή από το στρες, αφού οι ιδιότητές της χαλαρώνουν και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου μας.