Πάρτε ιδέες για την ανανέωσή σας, χωρίς να κάνετε ριζικές αλλαγές στα μεσαίου μήκους μαλλιά σας. Και το καλύτερο; Οι παρακάτω κουπ δεν ταλαιπωρούν την τρίχα, μιας και δε χρειάζονται ιδιαίτερα θερμό στάιλινγκ.

# Γαλλικό καρέ

Το κούρεμα που καθιέρωσε η Audrey Tautou ως Αμελί στην πιο μακριά εκδοχή του. Η κουπ φτάνει λίγο κάτω από το ύψος των αυτιών και η φράντζα πάνω από τα φρύδια. Είναι εξαιρετικά βολική, γιατί δε χρειάζεται ιδιαίτερο στάιλινγκ. Επίσης ταιριάζει σχεδόν σε κάθε υφή μαλλιών, από τα πολύ ίσια μέχρι τις μπούκλες. Μην την προτιμήσετε αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά, λόγω της κοντής φράντζας.

Tip: Αυτή η κουπ δε χρειάζεται ιδιαίτερο πιστολάκι, ωστόσο φροντίστε να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα. Επίσης στο ενδιάμεσο διάστημα από το λούσιμο, δώστε όγκο και φυσική κίνηση στα μαλλιά με ένα dry shampoo.

# The Mixic

Πρόκειται για ένα τολμηρό πάντρεμα της κουπ mullet (τετραγωνισμένη κουπ με φράντζα) και του pixie (ασύμμετρου κοντού αλά γκαρσόν με μύτες).  Είναι μοντέρνο, με απαλές και παράλληλα αυστηρές γεωμετρικές γραμμές, και μπορεί να χτενιστεί με ποικίλους τρόπους. Αν δεν επιθυμείτε να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά, προσαρμόστε την κουπ στο ύψος των ώμων.

Tip: Μετά το λούσιμο και πριν από το πιστολάκι, απλώστε μία σύνθεση που θα χαρίσει υφή στα μαλλιά σας.


# Ευρωπαϊκό καρέ

Η διαχρονική κουπ που δείχνει τον λαιμό ψηλότερο, είναι εξίσου υπέροχη είτε στην ίσια είτε στη σπαστή εκδοχή της. Πρόκειται για το κλασικό καρέ χωρίς φράντζα, που αναδεικνύει κάθε υφή και τύπο μαλλιών. Επίσης σας επιτρέπει να αλλάζετε χωρίστρα από τη μέση στο πλάι, ώστε να μη βαριέστε το λουκ.

Tip: Οσο κοντά κι αν είναι τα μαλλιά, χρειάζονται conditioner, διότι εκτός του ότι κάνει πιο απαλή την τρίχα, σφραγίζει στο εσωτερικό της όλα τα θρεπτικά συστατικά που παίρνει από το σαμπουάν.

View this post on Instagram

A post shared by Amrita (@amritapalahey)


# Τετραγωνισμένο lob με φράντζα

Οπου lob είναι σύντμηση των λέξεων long bob, δηλαδή μακρύ καρέ. Το συγκεκριμένο λουκ χαρακτηρίζεται από μία γεωμετρία χωρίς όμως αυστηρές γραμμές. Η πιο μοντέρνα του εκδοχή είναι το επιμελώς ατημέλητο στυλ.

Tip: Εφαρμόστε στα μαλλιά σας αφρό και αναδείξτε τη φυσική υφή τους.